Kantarellipiirakan pohjataikinaan ja täytteeseen sopii vahva juusto
Metsäsienien herkullista makua voi korostaa täyteläisillä juustoilla.Purjo-kantarellipiirakka
(6 annosta)
Ainekset:
- Pohja:
- 100 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl vahvaa juustoraastetta (esim. gruyère tai mustaleimaemmental)
- 2 rkl kylmää vettä
- Täyte:
- 4 dl esikäsiteltyjä kantarelleja (tai esim. suppilovahveroita)
- 1 keskikokoinen purjo
- 2 rkl voita
- 2 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 2–3 dl vahvanmakuista juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl myllystä rouhittua mustapippuria
- (pieni kourallinen tuoretta timjamia)
Valmistusohje:
Nypi kulhossa yhteen voi ja jauhot. Lisää juustoraaste ja lopuksi vesi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja laita se kylmään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna sieniä paistinpannulla, kunnes niistä haihtuu vesi. Tarvitset piirakkaan nelisen desilitraa kypsiä sieniä.
Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin huolellisesti (lehtien välissä voi olla multaa). Katkaise lehdistä pois kuivahtaneet, tummanvihreät päät ja silppua loput purjosta. Kuullota purjosilppua voissa paistinpannulla miedolla lämmöllä.
Vatkaa sekaisin kerma, kananmunat ja juustoraaste. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi tuoreilla timjaminlehdillä.
Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 28-senttisen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohjalle sienet ja purjosilppu. Kaada päälle muna-kerma-juustoseos.
Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tarjoa iltapalana runsaan vihersalaatin kanssa.
Vinkki! Juustona voi käyttää vaihteeksi myös sinihomejuustoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

