Sieni-perunakiusaus

Mikä ihana liitto: suppilovahverot ja peruna. Kerma siunaa sen. Voit käyttää myös kuivattuja suppilovahveroita, joista liotettuna tulee puolisen litraa. Viljellyt sienetkin sopivat tähän.
Suppilovahverot voi vaihtaa perunakiusauksessa kasvatettuihin sieniin tai liotettuihin suolasieniin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sieni-perunakiusaus

5–6 annosta

Ainekset

  • 1 l suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1 kg pakasteperunasuikaleita
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa

Valmistusaineet

Puhdista ja viipaloi sienet. Haihduta sienistä ylimääräinen neste esimerkiksi pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä. Lisää voi ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota hetki ja mausta suolalla sekä pippurilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaada perunasuikaleet voideltuun uunivuokaan. Sekoita sieni-sipuliseos perunoiden kanssa. Kaada vuokaan kerma ja maito. Kypsennä 200 asteessa vähintään tunnin ajan. Kypsymisaika riippuu siitä, kuinka jäisiä perunasuikaleet ovat, sekä perunalajikkeesta.

Vinkki

Korvaa pakasteperunasuikaleet tuoreilla, suikaloiduilla perunoilla, 1,2 kiloa. Kypsymisaika on noin puolitoista tuntia. Peitä vuoka tarvittaessa.