Sieni-perunakiusaus
Mikä ihana liitto: suppilovahverot ja peruna. Kerma siunaa sen. Voit käyttää myös kuivattuja suppilovahveroita, joista liotettuna tulee puolisen litraa. Viljellyt sienetkin sopivat tähän.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Sieni-perunakiusaus
5–6 annosta
Ainekset
- 1 l suppilovahveroita
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 1/2 rkl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 kg pakasteperunasuikaleita
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
Valmistusaineet
Puhdista ja viipaloi sienet. Haihduta sienistä ylimääräinen neste esimerkiksi pinnoitetussa, tilavassa paistokasarissa alhaisella lämmöllä. Lisää voi ja hienonnettu sipuli paistokasariin. Kuullota hetki ja mausta suolalla sekä pippurilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaada perunasuikaleet voideltuun uunivuokaan. Sekoita sieni-sipuliseos perunoiden kanssa. Kaada vuokaan kerma ja maito. Kypsennä 200 asteessa vähintään tunnin ajan. Kypsymisaika riippuu siitä, kuinka jäisiä perunasuikaleet ovat, sekä perunalajikkeesta.
Vinkki
Korvaa pakasteperunasuikaleet tuoreilla, suikaloiduilla perunoilla, 1,2 kiloa. Kypsymisaika on noin puolitoista tuntia. Peitä vuoka tarvittaessa.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Makkarakupit3.6.2016
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Sarin kotikahvilassa kelpaa pysähtyä piirakalla ‒ pohdintaa aiheutti, voiko I love Kuhmoinen -läpyskän syödä25.6.
- Muurinpohjaletut18.6.2019
- Raparperimehu15.5.2019
- Mummon lihapullat10.3.2017