Jäiset karpalot ja kuuma kinuskikastike on yhdistelmä, joka toimii aina
Kinuskikastike on helppo valmistaa itse. Älä kuitenkaan keitä kastiketta liian paksuksi, sillä kuuma kinuski kiinteytyy nopeasti kylmien marjojen päällä.
Fariinisokeri tekee kinuskista kauniin tummaa. Voit käyttää myös tavallista sokeria. Kuva: Mari IkonenJääkarpalot ja kuuma kinuskikastike
(6 annosta)
- Ainekset:
- 7–8 dl pakastettuja karpaloita (tai puolukoita)
- Kastike:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl voita tai margariinia
Valmistusohje:
Jaa jäiset karpalot kuuteen jälkiruokakulhoon. Halutessasi voit käyttää pakastettuja puolukoita.
Laita kerma ja fariinisokeri paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita puuhaarukalla, anna kiehahtaa ja keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike hieman sakenee.
Älä keitä kastiketta liian paksuksi, sillä kuuma kinuski kiinteytyy nopeasti kylmien marjojen päällä. Sekoita lopuksi joukkoon voinokare, joka antaa kastikkeelle kiiltoa.
Kaada kuuma kastike nokalliseen kastikekulhoon ja tarjoa jälkiruoka heti. Pöydässä jokainen ruokailija kaataa kinuskia marjojensa päälle ja voi näin säädellä annoksensa äkkimakeutta.
Vinkki! Jos seurueessa on lapsia, joiden makuun karpalot ovat liian kirpeitä, heille voi tarjota kuumaa kinuskikastiketta jäätelön päällä ja koristella annokset muutamalla marjalla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
