Kurkkaa resepti mustikkapiirakkasmoothieen, joka pelastaa koululaisen pitkän iltapäivän
Kesän marjoista ja maitotuotteista saa maistuvan välipalan koululaiselle, jossa on ripaus myös juhlaa.
Lasillinen maitoa sisältää proteiinia, kalsiumia, monia vitamiineja ja hivenaineita. Kuvituskuva. Kuva: Jaana KankaanpääPienikin koululainen osaa itse valmistaa smoothien tai pirtelön. Kokkailu tai monipuolisten välipalojen ideoiminen sopii myös koko perheen yhteiseksi puuhaksi, sanoo ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen tiedotteessa.
Maito kuuluu suomalaiseen ruokakulttuuriin ja perinteisiin. Kaupan hyllyiltä löytyy monipuolinen valikoima erilaisia maitotuotteita, jotka sisältävät proteiinia, kalsiumia ja monia tärkeitä vitamiineja ja hivenaineita. Ne sopivat niin arkeen kuin juhlaviin hetkiin.
Kokkailu tai monipuolisten välipalojen ideoiminen sopii koko perheen yhteiseksi puuhaksi.
Tänään vietetään YK:n kansainvälistä koulumaitopäivää, jonka tarkoituksena on kertoa koulumaidon merkityksestä lasten ravitsemuksessa.
Maidontuotanto perustuu Suomessa hyvin kasvavan nurmen viljelyyn. Nurmiviljelyä tutkitaan ja kehitetään parasta aikaa niin, että nurmien hiilensidontaa saataisiin tehostettua. Nurmella ja lehmien lannalla on myös oleellinen merkitys maan kasvukunnon parantamisessa ja biodiversiteetin lisäämisessä.
Suomessa on hyvät lähtökohdat maidontuotantoon, sillä nurmi kasvaa meillä hyvin pohjoista Suomea myöten.
”Onkin siis luonnollista, että maitotuotteet ovat perinteisesti olleet merkittävässä roolissa suomalaisessa ruokakulttuurissa. Suosimalla Suomessa tuotettua ruokaa pidämme huolen kotimaisesta ruuantuotannosta”, muistuttaa maitoasiamies Marjukka Mattio.
Koulumaitopäivää vietetään vuosittain ympäri maailmaa ja sitä koordinoi YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO).
Mustikkapiirakkasmoothie (4 isoa lasillista)
- Ainekset:
- 5 dl maitoa
- 4 dl kermaviiliä
- 4 dl (200 g) pakastemustikoita
- 2 (100 g) palaa ruisleipää
- 2-3 rkl sokeria
- ½ tl kardemummaa
Valmistus:
Mittaa ainekset tehosekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Nauti kylmänä. Vinkki: lisää proteiinia saat herajauheesta tai rasvattomasta raejuustosta.
Resepti: Kati Laszka
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








