Tässä klapissa riittää purtavaa – pääsiäsherkku vailla vertaa
Valmista pääsiäiseksi hauska klapikääretorttu raikkaalla rahkatäytteellä, jossa maistuu mango, passionhedelmä, sitruuna sekä aprikoosi.Keski-Euroopasta kotoisin oleva jouluhalko on varmasti monelle tuttu. Halusimme luoda pääsiäiseksi uuden herkun, joka sointuu vieläkin paremmin suomalaiseen sielunmaisemaan. Tästä syntyi pääsiäisklapi, jonka täytteitä voi muunnella mieleisekseen.
Pääsiäisklapissamme on raikas rahkatäyte. Kaupoissa on tarjolla useita erilaisia maustettuja rahkoja, joista voit valita oman suosikkisi.
Pääsiäisklapi
Noin 12 palaa
- Ainekset
- Pohja
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- Täyte
- 1 prk (200 g) mango-passionhedelmärahkaa
- 1 prk (200 g) sitruunarahkaa
- 1 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 100 g säilykeaprikoosia
- Hyppysellinen sitruunankuoriraastetta
- Kostutus
- Puolikkaan sitruunan mehu
- ½ dl vettä
- 1 tl sokeria
- Kuorrutus
- 1 dl kuohukermaa
- ½ prk (n. 125 g) mascarpone-tuorejuustoa
- 1 ½ rkl sokeria
- Koristekuviot
- 2 palaa tummaa suklaata
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Nostele nuolijalla tai lastalla varovasti sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.
Ota kääretorttupohja uunista ja anna jäähtyä hetki. Tartu alla olevasta leivinpaperista ja kumoa pohja pöydälle levitetyn leivinpaperin päälle ylösalaisin. Irroita leivinpaperi torttupohjasta, mutta jätä irrotettu paperi pohjan päälle jäähtymisen ajaksi, niin pohja ei kuivu.
Anna pohjan jäähtyä sen aikaa, kun valmistat täytteen. Kostuta pohja sitruunamehun, veden ja sokerin seoksella ennen täyttöä.
Kuutioi säilykeaprikoosi. Vatkaa täytteen kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahkat, sokeri ja sitruunankuoriraaste.
Nostele täytettä kääretorttupohjalle ja ripottele aprikoosipalat tasaisesti päälle.
Rullaa kääretorttu leivinpaperia apuna käyttäen melko tiukaksi rullaksi ja leikkaa päädyt tasaisiksi.
Vatkaa kuorrutteeseen kuohukerma ja sekoita sen joukkoon mascarpone ja sokeri.
Levitä kuorrutetta tasaisesti kääretortulle lusikan tai leveän veitsen avulla. Jätä pinta tarkoituksella epätasaiseksi ja käytä mielikuvitustasi esimerkiksi oksakohtien luomiseksi.
Sulata suklaapalat varovasti mikrossa ja tee niistä lusikan avulla viivoja kääretortun pintaan.
Vinkki: Voit jättää päädyt kuorruttamatta, sillä näin kääretortun täyte näyttää hieman puun vuosirenkailta. Kääretorttu painuu vähän, mikä antaa sille klapimaisen muodon.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







