Sienivoi
Sienivoita voi valmistaa niin tuoreista kuin kuivatuistakin sienistä. Sienivoilla loihdit täyteläistä ja umamista makua ruokiin ja se sopii erinomaisesti esimerkiksi kalan paistamiseen.
Sienivoi tuo herkullista makua erilaisiin ruokiin. Kuvassa tateista, mustatorvisienistä ja suppilovahveroista tehtyä voita. Kuva: Sanne KatainenSienivoi
Ainekset
- 150 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl kuivattuja sieniä (esim. suppilovahveroita, mustatorvisieniä tai herkkutatteja)
- 1 tl valkoviinietikkaa
Lisäksi
- leivinpaperia
Valmistusohje
Sulata 25 g voita pannulla. Jauha sienet hienoksi muruksi tahosekoittimessa. Kumoa jauhe pannulle ja sekoittele, kunnes seos on kuumentunut. Anna jäähtyä.
Mittaa loppu voi kulhoon. Lisää jäähtynyt sieni-voiseos ja valkoviinietikka. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Lusikoi sienivoi leivinpaperille. Kääri pötköksi ja pyörittele päitä eri suuntiin, niin voipötkö muotoutuu tasaiseksi. Nosta jääkaappiin kovettumaan vähintään pariksi tunniksi.
Sienivoi säilyy jääkaapissa noin neljä viikkoa.
Vinkki: Sienivoi on monikäyttöistä. Se sopii kaikkeen paistamiseen umamista makua antamaan, maustevoiksi pihveille ja kalafileille, keitettyä pastaa maustamaan sekä leivän päälle levitteeksi. Voit valmistaa sienivoin myös tuoreista, pannulla paahdetuista ja hienonnetuista sienistä. Käytä tuoreista sienistä tehty voi noin viikossa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
