Tähän hampurilaiseen ihastut – nämä täytteet tekevät siitä erityisen herkullisen
Hampurilaisten rakentaminen on helppoa ja hauskaa. Vaihtoehtoja on pilvin pimein.
Muhkean hampurilaisen täytteitä voi vaihdella rakentajan mieltymysten mukaan. Kuva: Helena Saine-LaitinenHampurilaiset ovat erinomaista kesäruokaa. Tässä reseptissä ehdotus täytteiksi. Kokeile rohkeasti myös muita täytteitä.
Herkkuburgerit
4 annosta
- Ainekset
- Hampurilaispihvit
- noin 500 g jauhelihaa (rasvaa noin 20 %)
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Pintaan
- ½ dl grillauskastiketta (smoky BBQ)Lisäksi
- 4 ananasrengasta
- 1 iso tomaatti
- 1 makea sipuli
- ¼ amerikansalaattia
- 4 savujuustoviipaletta
- 4 viipaletta pekonia
- 4 hampurilaissämpylää
- noin 1 dl ajvar-paprikatahnaa
Valmistusohje
Sekoita jauhelihan joukkoon mausteet. Taputtele jauhelihasta 4 ohutta pihviä. Tee pihveistä vähän sämpylänhalkaisijaa isommat, sillä pihvit kutistuvat hieman kypsennettäessä. Sivele pihvit molemmin puolin grillauskastikkeella.
Valuta ananasrenkaat liemestään ja taputtele kuiviksi talouspaperilla.
Huuhtele tomaatti ja viipaloi se.
Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi.
Huuhtele muutama salaatinlehti ja revi ne paloiksi.
Kuumenna grilli tai paistinpannu. Paista pihvit molemmin puolin mehevän kypsiksi. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle kypsentämisen loppuvaiheessa. Grillaa myös pekonit ja halutessasi ananasrenkaat.
Kuumenna halkaistut sämpylät grillissä tai paahtimessa.
Rakenna hampurilaiset kerrostelemalla kaikkia aineksia sämpylän väliin peruskaavan mukaisesti: sämpylälle kastiketta, sen päälle salaattia, sitten pihvi ja juusto, lopuksi kasvikset ja sämpylähattu.
Vinkki! Voit halutessasi käyttää naudan tai sikanaudan sijaan broilerin tai karitsan jauhelihaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

