Kaiva vohvelirauta kaapista: Näin valmistat sillä rapeita röstiperunoita
Tutusta peruna-sipulisekoituksesta voi valmistaa röstejä vohvelirautaa apuna käyttäen.
Röstiperunat syntyvät vohveliraudalla peruna-sipulisekoituksesta käden käänteessä. Kylmäsavulohi ja mäti nostavat arkisen perunan astetta juhlavammaksi. Kuva: Sanne KatainenPinnoitettua vohvelirautaa käytettäessä rasvan määrää voi vähentää paistinpannulla tehtäviin rösteihin verrattuna.
Vohveliraudalla röstien pinnoista tulee ihanan rapeita. Massalla ei ole tarkoitus täyttää koko vohveliraudan muottia, vaan valmistaa noin ø 12 cm pyöreitä röstejä. Kylmäsavulohi, mäti ja ranskankerma viimeistelevät arkisen röstin astetta korkeammalle.
Vohveliröstit
4 annosta
- Ainekset
- 1 ps (500 g) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoja
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- (voita tai margariinia)
- Lisäksi
- kylmäsavustettua lohta
- mätiä
- ranskankermaa
- tilliä
Valmistusohje
Sekoita sulaneeseen peruna-sipulisekoitukseen muna, jauhot ja mausteet. Sivele vohvelirautaan tarvittaessa voita tai margariinia. Levitä seosta vohveliraudalle noin ø 12 cm kokoiselle alalle. Paina rauta kiinni ja anna kypsyä, kunnes pinnat ovat saaneet sopivasti väriä ja perunat ovat kypsiä. Tämä vie raudan kuumuudesta riippuen 2–5 minuuttia.
Tarjoa vohveliröstit esimerkiksi kylmäsavulohen, mädin, smetanan ja tillin kanssa. Myös kinkku- tai kalatahna maistuu röstien kanssa.
Vinkki: Jos käytät pinnoitettua vohvelirautaa, niin sitä ei välttämättä tarvitse sipaista rasvalla ennen massan lisäämistä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
