Halloween-leivokset

Lakritsilla ja toffeella kuorrutetut leivokset maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.
Lakritsilla ja toffeella kuorrutetut leivokset maistuvat myös lasten suussa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Halloween-leivokset

noin 20 palaa

Ainekset

  • 125 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl sitruunan raastettua kuorta
  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl vettä

Kostutus

  • 1 dl sitruunalimua

Täyte

  • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl appelsiinimarmeladia, omenahilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa

Kuorrutus

  • 1 dl kuohukermaa
  • 200 g lakritsitoffeeta (esimerkiksi Brunbergin Alku-karamelleja)

Valmistusohje

Kostuta leivinpaperiarkki kylmällä vedellä notkeaksi ja levitä se suorakaiteen muotoiseen uuni-vuokaan (20 x 30 cm).

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunankuori. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi munasokerivaahtoon. Kääntele joukkoon sulatettu voi ja vesi.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.

Nosta kakkulevy leivinpaperin avulla ritilälle. Halkaise ja anna jäähtyä. Kostuta molemmat puolet sitruunalimulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa täytteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi ja levitä pohjalevylle. Nosta päällimmäinen levy paikoilleen. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuumenna kuorrutuksen kerma pinnoitetussa kasarissa. Kumoa lakritsitoffeekarkit mukaan ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos on sileää. Kaada vähän jäähtynyt lakukuorrute tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa kakku leivospaloiksi, koristele täytelakuviipaleilla ja haluamillasi kakunkoristeilla.