Halloween-leivokset
Halloween-leivokset
noin 20 palaa
Ainekset
- 125 g voita
- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 4 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ dl vettä
Kostutus
- 1 dl sitruunalimua
Täyte
- 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
- 1 dl appelsiinimarmeladia, omenahilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
Kuorrutus
- 1 dl kuohukermaa
- 200 g lakritsitoffeeta (esimerkiksi Brunbergin Alku-karamelleja)
Valmistusohje
Kostuta leivinpaperiarkki kylmällä vedellä notkeaksi ja levitä se suorakaiteen muotoiseen uuni-vuokaan (20 x 30 cm).
Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunankuori. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja siivilöi munasokerivaahtoon. Kääntele joukkoon sulatettu voi ja vesi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa 25–30 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
Nosta kakkulevy leivinpaperin avulla ritilälle. Halkaise ja anna jäähtyä. Kostuta molemmat puolet sitruunalimulla.
Vatkaa täytteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi ja levitä pohjalevylle. Nosta päällimmäinen levy paikoilleen. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kuumenna kuorrutuksen kerma pinnoitetussa kasarissa. Kumoa lakritsitoffeekarkit mukaan ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes seos on sileää. Kaada vähän jäähtynyt lakukuorrute tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Leikkaa kakku leivospaloiksi, koristele täytelakuviipaleilla ja haluamillasi kakunkoristeilla.
Osaston luetuimmat
- Lidliltä raju alekampanja: Viiden euron alekuponki ostoksiin lähes koko joulukuulle
- Kuohkea pannukakku vie lapsuuteen: Näin valmistat mummolan parasta pannaria
- Tässä on vuoden punaviini – ”Enemmän kuin hintansa arvoinen” Bordeaux’n huippuviini sopii hyvin myös jouluruoalle
- Parsakaalisosekeitto
- Paraisten piparkakut
- Tässä ohje ihanaan imellettyyn perunalaatikkoon
- Mummon lihapullat