Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan

Vuokaan koottava kakku on helpoista helpoin, sillä se myös tarjotaan suoraan vuoasta. Tällä kertaa kakku lainasi makunsa suomalaisten suosikkipizzasta, eli kinkku, ananas ja sinihomejuusto ovat suosion salaisuus. Niin hyvää ja helppoa!
Helppo vuokavoileipäkakku
noin 12 annosta
- Ainekset
- Pohja
- 15 kpl neliönmuotoista, vaaleaa paahtoleipäpalaa
- Kinkkutäyte
- 200 g palvikinkkukuutioita
- ½ tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
- 1 tl balsamicokastiketta
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ¼ tl mustapippuria
- Ananastäyte
- 1 tlk ananasmurskaa
- ½ prk (à 200 g) tuorejuustoa
- 1 tl oreganoa
- Kostutus
- 2 dl laihaa lihalientä
- Kuorrutus
- 1 dl vispikermaa
- ½ prk (á 200 g) tuorejuustoa
- Koristeluun
- 75 g homejuustoa muruina
- ¼ dl ruohosipulia hienonnettuna
- ketunleipiä, versoja, syötäviä kukkia
Valmistusohje
Aloita täytteistä. Leikkaa kinkkukuutioita tarvittaessa pienemmiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään.
Valuta ananasmurska lävikössä ja painele hiukan, jotta mehu valuu pois. Sekoita murskan joukkoon tuorejuusto ja oregano.
Leikkaa paahtoleipäviipaleista halutessasi reunat ohuelti pois. Voit myös käyttää viipaleet reunoineen. Asettele viipaleet noin 15 × 20 cm kokoisen vuoan pohjalle vieri viereen. Leikkaa viipaleita tarvittaessa sopivan kokoisiksi, niin että vuoan pohja peittyy. Kostuta palat lihaliemellä ja levitä päälle kinkkutäyte. Kokoa toinen kerros samoin ja levitä päälle ananastäyte. Aseta päällimmäiseksi leipäkerros ja kostuta myös se. Pane kakun päälle leikkuulauta painoksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.
Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkausta vielä hetki. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele homejuustomuruilla, hienonnetulla ruohosipulilla sekä halutessasi versoilla, ketunleivillä tai syötävillä kukilla.
Vinkki: Kakku voi antaa tekeytyä jääkaapissa parikin päivää. Kuorruta ja koristele se kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Osaston luetuimmat
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Perinteinen tiramisu vie kielen mennessään ‒ tässä resepti, jolla onnistut
- Mummon lihapullat