Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan

Jokainen on varmaan haaveillut pääsystä juhliin, jossa pöydässä komeilee voileipäkakku.
Helpossa voileipäkakussa maistuu suomalaisten suosikkipizza: kinkku, ananas ja aurajuusto. Kakku on koristeltu sinihomejuustolla, ruohosipulilla, käenkaalin eli ketunleivän lehdillä sekä peltokanankaalin kukkanupuilla.
Helpossa voileipäkakussa maistuu suomalaisten suosikkipizza: kinkku, ananas ja aurajuusto. Kakku on koristeltu sinihomejuustolla, ruohosipulilla, käenkaalin eli ketunleivän lehdillä sekä peltokanankaalin kukkanupuilla. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuokaan koottava kakku on helpoista helpoin, sillä se myös tarjotaan suoraan vuoasta. Tällä kertaa kakku lainasi makunsa suomalaisten suosikkipizzasta, eli kinkku, ananas ja sinihomejuusto ovat suosion salaisuus. Niin hyvää ja helppoa!

Helppo vuokavoileipäkakku

noin 12 annosta

  • Ainekset
  • Pohja
  • 15 kpl neliönmuotoista, vaaleaa paahtoleipäpalaa
  • Kinkkutäyte
  • 200 g palvikinkkukuutioita
  • ½ tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl balsamicokastiketta
  • ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • ¼ tl mustapippuria
  • Ananastäyte
  • 1 tlk ananasmurskaa
  • ½ prk (à 200 g) tuorejuustoa
  • 1 tl oreganoa
  • Kostutus
  • 2 dl laihaa lihalientä
  • Kuorrutus
  • 1 dl vispikermaa
  • ½ prk (á 200 g) tuorejuustoa
  • Koristeluun
  • 75 g homejuustoa muruina
  • ¼ dl ruohosipulia hienonnettuna
  • ketunleipiä, versoja, syötäviä kukkia

Valmistusohje

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aloita täytteistä. Leikkaa kinkkukuutioita tarvittaessa pienemmiksi. Sekoita täytteen aineet keskenään.

Valuta ananasmurska lävikössä ja painele hiukan, jotta mehu valuu pois. Sekoita murskan joukkoon tuorejuusto ja oregano.

Leikkaa paahtoleipäviipaleista halutessasi reunat ohuelti pois. Voit myös käyttää viipaleet reunoineen. Asettele viipaleet noin 15 × 20 cm kokoisen vuoan pohjalle vieri viereen. Leikkaa viipaleita tarvittaessa sopivan kokoisiksi, niin että vuoan pohja peittyy. Kostuta palat lihaliemellä ja levitä päälle kinkkutäyte. Kokoa toinen kerros samoin ja levitä päälle ananastäyte. Aseta päällimmäiseksi leipäkerros ja kostuta myös se. Pane kakun päälle leikkuulauta painoksi ja anna vetäytyä jääkaapissa yön yli.

Kuorrutusta varten vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkausta vielä hetki. Levitä kuorrutus kakun päälle. Koristele homejuustomuruilla, hienonnetulla ruohosipulilla sekä halutessasi versoilla, ketunleivillä tai syötävillä kukilla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vinkki: Kakku voi antaa tekeytyä jääkaapissa parikin päivää. Kuorruta ja koristele se kuitenkin vasta tarjoilupäivänä.

Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.