Puolukkapiiras - Reseptit - Maaseudun Tulevaisuus
Resepti

Puolukkapiiras

Kari Salonen
Helpon puolukkapiirakan salaisuus on kylmäpuristetussa rypsiöljyssä.

Puolukkapiiras

AineksetPohja
  • 1,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 muna
  • 3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
Täyte
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1/2 dl ruokokidesokeria
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl puolukoita
Valmistusohje

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja muna. Sekoita hyvin. Voitele ja leivitä halkaisijaltaan noin 26 cm:n vuokaan ja levitä taikina sen pohjalle ja reunoille.

Sekoita kermaviiliin muna ja sokerit ja täyte kaada pohjan päälle. Levitä päälle vielä marjat.

Paista 200 asteessa 30–40 minuuttia.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit