Resepti

Mausteinen tomaattikeitto

Jarno Mela
Kun tomaattisato on runsaimmillaan, voit tehdä mausteisen sosekeiton tuoreista tomaateista.

Mausteinen tomaattikeitto

4 annostaAinekset
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl chilijauhetta
  • ¾ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl inkiväärijauhetta
  • 2 prk (à 400 g) kuorittuja tomaatteja tai tomaattimurskaa (säilyke)
  • 2 dl kasvislientä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
Lisäksi
  • 4 rkl turkkilaista jugurttia tai ranskankermaa
  • korianteria
  • siemennäkkileipää
Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota silput kattilassa öljyssä. Lisää mausteet ja kääntele seosta hetki. Kumoa tomaatit kattilaan, huuhdo tölkit kasvisliemellä ja lisää liemi keittoon.

Lisää etikka, sokeri ja suola. Tarkista maku. Hauduttele vartin verran ja soseuta keitto sauvasekoittajalla.

Annostele keitto lautasille ja lisää jokaiseen nokare paksua jugurttia tai ranskankermaa. Viimeistele annokset korianterinlehdillä. Tarjoa lisäksi siemennäkkileipää.

Arvioi resepti:
Katso myös nämä reseptit