Satamaito tuplaa tuotantotilansa
Porissa toimiva Satamaito aikoo siirtää koko tuotantonsa Ulvilaan, jonne parhaillaan rakennetaan uutta meijeriä.
Satamaidon nykyiset tuotanto- ja toimitilat ovat jäämässä Porin keskustassa kerrostalojen puserrukseen. Hallituksen puheenjohtaja Jyrki Soukainen (vas.) ja toimitusjohtaja Jarmo Oksman ovat tyytyväisiä kun suuret maito-autot pääsevät jatkossa ajamaan pihaan puikkelehtimatta.Satamaito siirtää tuotantolaitoksensa Ulvilaan. Nykyisissä toimitiloissa Kokemäenjoen rannalla tulivat seinät vastaan, toteaa toimitusjohtaja Jarmo Oksman.
Seinien vastaantulolla Oksman tarkoittaa ympäristön muutosta. Nykyinen meijeri sijaitsee lähes Porin kaupungin keskustassa.
Aikaisemmin samassa jonossa ovat olleet osuusteurastamo ja Porin oluttehdas. Kun näiden jo lakkautettujen tuotantolaitosten tilalle nousee hienoja kerrostaloja, on selvää, etteivät maitorekat oikein mahdu enää kulkemaan niiden keskellä.
Satamaito on ostanut uutta meijeriään varten Uponorin tuotantotilat Ulvilasta.
Kymmenen hehtaarin tontille tulee uutta ja vanhaa tuotantotilaa, lämpövoimala, kylmävarasto, rekkojen purkuhalli ja pesutiloja, yhteensä rakennuksia on noin puolitoista hehtaaria. Investoinnin kokonaiskustannukset nousevat noin 20 miljoonaan euroon.
Meijerin paikkaa oli katseltu jo vuosia. Ulvilaan päädyttiin osin myös siitä syystä, että se on logistisesti hyvä paikka Helsinkiin vievän kakkostien läheisyydessä.
Kuljetuksissa painopiste on valmiiden tuotteiden jakelussa, koska maitoa on helpompi kuljettaa tankissa kuin purkeissa.
Uusi meijeri aloittaa toimintansa viimeistään vuoden 2018 puolella.
Satamaito jalostaa erilaisia juotavia maitoja ja piimää sekä kermaa. Juustot tai jugurtit eivät kuulu valikoimiin.
Osuuskunta käyttää maitoa raaka-aineen noin 45 miljoonaa litraa vuodessa. Sillä määrällä se luokitellaan keskisuureksi toimijaksi suomalaisessa meijeriteollisuudessa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
