Perjantaikassi ratkaisee viikon-lopun ruokapulman
”Haluan syödä jotain hyvää viikonloppuna, mitä tekisin?” Salolaisen Herkkupuoti Murenan kauppias Miina Laukkanen sai kuulla kysymyksen asiakkailta niin usein, että kehitti vastaukseksi perjantaikassin.
Kesäkuisen perjantain kassissa on pinaattipastaa Kolatun vuohenjuustolla ja Murenan kesäsalaatti. Ainekset salaattiöljyä ja etikkaa myöten sekä reseptit on pakattu paperikassiin, jonka hinta vaihtelee ateriaehdotuksen mukaan 25 eurosta 40:ään. Kassillisesta valmistaa aterian 4–6 hengelle.
Laukkanen on pitänyt herkku- ja lahjapuotia Salon keskustassa vuoden verran. Kassi-idea syntyi aika pian ja on saanut hyvän vastaanoton. Kassin hakijoita on kahdesta kahteenkymmeneen viikottain.
”Olen vähitellen alkanut oppia, mitä halutaan. Kasvisruokakassit eivät mene yhtä hyvin kuin jos kassissa on lihaa tai kalaa. Mahdollisuuksien mukaan raaka-aineet ovat lähialueelta.” RIITTA MUSTONEN
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
