Ruuan vienti aiotaan tuplata
Maa- ja metsätalousministeriö tavoittelee Suomen ruokaviennin kaksinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.
Tällä hetkellä Suomeen tuodaan ruokaa vuodessa kolmella miljardilla eurolla enemmän kuin ruokaa viedään.
Elintarviketeollisuusliiton tilastojen mukaan Suomen elintarvikevienti oli viime vuonna 1,6 miljardia euroa.
Tuonnin arvo oli yli 4,3 miljardia euroa.
Viennistä lähes kolmannes suuntautuu Venäjälle. Jatkossakin Venäjä nähdään tärkeimmäksi vientimaaksi.
”Pietarissa, 400 kilometrin päässä Helsingistä, asuu viisi miljoonaa asukasta. Keskiluokka kasvaa Venäjällä ja maan talouskin pysynee kasvussa”, kertoi konsultti Pekka Honkala Venäjän kaupan mahdollisuuksista viime viikolla Puutarha-Sanomien järjestämässä vientiseminaarissa.
Venäjän johto haluaa lisätä maan ruokaomavaraisuutta. Tavoitteet näkyvät jo uusina suurina kasvihuoneina.
Sivu 8
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
