Italialaissävytteistä kasvisruokaa
Kasvissyöjät ja intohimoisiksi ruuanlaittajiksi itseään luonnehtivat Alex Nieminen ja Riikka Sukula ovat koonneet ruuistaan keittokirjan Vege!, jonka välityksellä he haluavat jakaa muillekin kodeissaan hyväksi havaittuja reseptejä.
Kirjan lähemmäs parisataa reseptiä on jaoteltu 15 lukuun, joiden otsikkoina on muun muassa salaatit, brunssi, risotot, pastat, lasagnet ja jälkiruuat.
Reseptien vieraskielisten nimien ei kannata antaa hämätä, vaan tutustua ruokien raaka-aineluetteloon ja valmistusohjeeseen.
Ohjeet ovat monipuolista kasvisruokaa, joista osassa on käytetty myös juustoja. Tofua, seitania tai soijaproteiinivalmisteita resepteissä ei ole käytetty.
Jos kasvisruoka ei ole entuudestaan tuttua, näiden ohjeiden välityksellä siihen on helppo tutustua. Reseptivalikoima antaa mahdollisuudet kokeilla uutta ja nostaa silloin tällöin kasvisruokaa tarjolle ateriakokonaisuuden osana.
MAIKKI KULMALA
Alex Nieminen, Riikka Sukula: Vege! Tuoreita makuja kotikeittiöstä. 322 sivua. Readme.fi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
