Gymnaestradan voimistelijoidenruoka tulee Virosta
Helsingissä jatkuvan voimistelutapahtuman Gymnaestradan ateriat tehdään Virossa. Fazerin tarjoaman lounaan kotimaisuusaste on 50 prosenttia ja ruoka valmistetaan Fazerin keittiössä Tallinnassa. Liha- ja maitotuotteet ovat suomalaisia ja virolaisia.
MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi on pettynyt lounaan kotimaisuusasteeseen ja sen valmistamiseen Virossa.
”Eikö meillä todellakaan olisi ollut resursseja ja varoja tällä puolella Itämerta? Joukkoruokailu on Suomen vahvuus, joten tämänkin olisi pitänyt onnistua kotimaisin voimin.”
Lauantaina päättyvä tapahtuma on tuonut Helsinkiin 21 000 voimistelijaa, joista 17 000 on ulkomailta. Organisaation tarjoaman lounaspaketin on ostanut 13 660 osallistujaa.
Sivu 17
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
