Upota joulun jämäruuat uudenvuodenaaton rentoihin texmex-herkkuihin
Joulukinkun rippeet sujahtavat enchiladojen sisään ja graavi kala uuniperunoiden täytteeksi.Vieläkö jääkaapistasi löytyy punakaalia, joulukinkkua, entä graavia lohta tai siikaa? Ne voi käyttää vuodenvaihteen herkulliseen texmex-buffettiin.
Kokoa buffettiin erilaisia täytteitä, höysteitä ja kastikkeita, niin jokainen saa rakentaa tortillalettunsa omaan makuunsa sopivaksi.
Kaupan texmex-osastolta löydät perustuotteet, kuten erilaiset tortillat ja tacot, mausteet ja kastikkeet. Kätevät kuivamausteseokset sisältävät juuri oikeat, autenttiset maut, eikä sinun tarvitse ostaa useita yksittäisiä maustepakkauksia.
Tyypillisesti texmexissä maistuvat chilit, juustokumina, paprika, oregano, valkosipuli ja sipuli. Myös tuore korianteri, avokado ja limetti kuuluvat vahvasti texmexin makumaailmaan.
Jos korianteri ei kuulu suosikkeihisi, voit korvata sen vaikkapa lehtipersiljalla tai jättää kokonaan pois.
Kinkkutäytteiset enchiladat eli uunissa kuorrutetut tortillarullat syntyvät, kun lisäät kinkunrippeiden sekaan paprikaa, sipulia, tacokastiketta ja tuorejuustoa. Täytä seoksella tortillalätyt, kuorruta juustoraasteella ja paista uunissa. Herkku on valmis.
Kalaisten texmex-uuniperunoiden täytteeksi sopii graavilohi tai -siika. Parisataa grammaa kalaa riittää kuuden perunan täytteeksi, kun kalatahnaan lisää pienen purkillisen tuorejuustoa ja mausteet.
Pienistä pyöreistä ohrarieskoista voi loihtia rieskatacoja, kun paahtaa ne paahtimessa tai pannulla ja täyttää sieni-punakaalitäytteellä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

