Yllätä äiti ja tee helppo suklaamoussekakku – onnistuu ilman uunia ja liivatetta

Suklaamoussekakku
- 12 annosta
- Ainekset
- 1 unelmakääretorttu
- 1 prk (2,5 dl) vispikermaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- ½ dl sokeria
- 50 g maitosuklaata
- 50 g valkosuklaata
- Koristeluun
- suklaata
- koristerakeita (esim. DrOetker Rose&Gold)
Valmistusohje
Leikkaa kääretorttu 13 palaan. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle niin, että paperin reunat menevät vuoan pohjan ja reunan väliin. Asettele 8 torttuviipaletta vuoan reunoille vieri viereen ja 4 vuoan pohjalle. Tilkitse viimeisellä viipaleella pohjalle viipaleiden väleihin jääneet raot.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppupuolella ranskankerma ja sokeri. Vatkaa vielä hetki.
Paloittele suklaat mikron kestäviin kulhoihin. Sulata suklaat mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Anna sulien suklaiden jäähtyä hetki.
Jaa kermavaahtoseos kahteen eri kulhoon. Sekoita toisen joukkoon maitosuklaa ja kaada seos vuokaan kääretorttupohjan päälle. Tasoita pinta.
Sekoita loppuun kermavaahtoon valkosuklaa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.
Peitä kelmulla, foliolla tai lautasella ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.
Poista kakun ympäriltä kakkurengas ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Rouhi suklaata veitsellä leikkuulaudalla. Koristele kakku rouhitulla suklaalla ja koristerakeilla.
Osaston luetuimmat
- Aarre | Vuohenputki-juustopiirakka on alkukesän herkku
- Helppo voileipäkakku juhliin: Näin teet siitä helposti tarjottavan
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Mummon lihapullat
- Keitä keväinen keitto tuoreesta pinaatista
- Aarre | Kesäinen pasta syntyy litulaukasta ja varsiparsakaalista
- Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä