Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Yllätä äiti ja tee helppo suklaamoussekakku – onnistuu ilman uunia ja liivatetta

Tämä suklaamoussekakku valmistetaan helposti kaupan valmiista unelmatortusta. Täytteen hyydytyksen hoitaa suklaa, joten liivatetta ei tarvita.
Helppo kakku sopii hyvin myös vähemmän leiponeelle, sillä se valmistuu ilman taikinan leipomista tai liivatteella hyydyttämistä.
Helppo kakku sopii hyvin myös vähemmän leiponeelle, sillä se valmistuu ilman taikinan leipomista tai liivatteella hyydyttämistä.  Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suklaamoussekakku

  • 12 annosta
  • Ainekset
  • 1 unelmakääretorttu
  • 1 prk (2,5 dl) vispikermaa
  • 1 prk (200 g) ranskankermaa
  • ½ dl sokeria
  • 50 g maitosuklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • Koristeluun
  • suklaata
  • koristerakeita (esim. DrOetker Rose&Gold)

Valmistusohje

Leikkaa kääretorttu 13 palaan. Pingoita leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle niin, että paperin reunat menevät vuoan pohjan ja reunan väliin. Asettele 8 torttuviipaletta vuoan reunoille vieri viereen ja 4 vuoan pohjalle. Tilkitse viimeisellä viipaleella pohjalle viipaleiden väleihin jääneet raot.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vatkauksen loppupuolella ranskankerma ja sokeri. Vatkaa vielä hetki.

Paloittele suklaat mikron kestäviin kulhoihin. Sulata suklaat mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Anna sulien suklaiden jäähtyä hetki.

Jaa kermavaahtoseos kahteen eri kulhoon. Sekoita toisen joukkoon maitosuklaa ja kaada seos vuokaan kääretorttupohjan päälle. Tasoita pinta.

Sekoita loppuun kermavaahtoon valkosuklaa ja kaada vuokaan. Tasoita pinta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Peitä kelmulla, foliolla tai lautasella ja nosta kakku jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Poista kakun ympäriltä kakkurengas ja siirrä kakku leivinpaperin avulla tarjoilulautaselle. Rouhi suklaata veitsellä leikkuulaudalla. Koristele kakku rouhitulla suklaalla ja koristerakeilla.