Kinkkua syövien osuus nousi viime vuodesta ‒ yhdeksän kymmenestä valitsee kotimaisen
Useimmiten joulukinkku korvataan kalkkunalla, riistalla, muulla liharuoalla, kalalla tai kasviksilla.73 prosenttia suomalaisista aikoo ostaa jouluherkuksi kinkun, Lihatiedotuksen Kantar TNS Agrilla teettämästä tutkimuksesta käy ilmi. Joulukinkun kotimaisuus on kuluttajille erinomaisen tärkeä asia, sillä 90 prosenttia kinkun hankkivista kotitalouksista valitsee kotimaisen kinkun.
Kinkkua syövien osuus on hieman noussut viime vuoden 70 prosentista.
Marraskuussa toteutetussa tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten joulukinkun syönti- ja ostoaikomuksia, kotimaisuuden tärkeyttä sekä luomukinkun ostoaikomuksia.
Kaksi prosenttia kinkun hankkivista talouksista ostaa ulkomaisen kinkun, kun taas 11 prosentille alkuperällä ei ole väliä. Kolmannes kinkun hankkivista talouksista ostaisi luomukinkun, jos se olisi mahdollista.
Puolet heistä, jotka eivät aio hankkia kinkkua joulupöytäänsä, eivät korvaa kinkkua mitenkään.
Useimmiten joulukinkku korvataan kalkkunalla, riistalla, muulla liharuoalla, kalalla tai kasviksilla.
Koko väestöstä noin kolme prosenttia korvaa kinkun jollakin kasviperäisellä ruoalla, esimerkiksi seitanilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





