Vuohenputkipiirakka tuo kevään keittiöön
Vuohenputki on kevään ensimmäisiä villiyrttejä. Se sopii hyvin suolaisen piirakan täytteeksi.
Ole ehdottoman varma, kun tunnistat vuohenputkea, koska putkilokasveissa on myös myrkyllisiä lajeja. Piirakan pohjaan voi hyödyntää tähteeksi jääneen perunamuusin. Kuva: Vesa-Matti VääräVuohenputki-emmentalpiiras
(6 annosta)
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl perunamuusia
- 2,5–3 dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
- 1 tl voita
Täyte
- noin 1 l vuohenputken nuoria lehtiä
- 150 g emmentaljuustoa raastettuna
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 0,5–1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tee näin
Nypi taikinan ainekset sekaisin. Jos taikina on kovin tahmeaa, lisää hiukan vehnäjauhoja.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Huuhtele vuohenputkenlehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on ruskistunut kauniisti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
