Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Vuohenputkipiirakka tuo kevään keittiöön

Vuohenputki on kevään ensimmäisiä villiyrttejä. Se sopii hyvin suolaisen piirakan täytteeksi.
Ole ehdottoman varma, kun tunnistat vuohenputkea, koska putkilokasveissa on myös myrkyllisiä lajeja. Piirakan pohjaan voi hyödyntää tähteeksi jääneen perunamuusin.
Ole ehdottoman varma, kun tunnistat vuohenputkea, koska putkilokasveissa on myös myrkyllisiä lajeja. Piirakan pohjaan voi hyödyntää tähteeksi jääneen perunamuusin. Kuva: Vesa-Matti Väärä

Vuohenputki-emmentalpiiras

(6 annosta)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl perunamuusia
  • 2,5–3 dl vehnäjauhoja
  • vajaa 1 tl leivinjauhetta

Vuokaan

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • 1 tl voita

Täyte

  • noin 1 l vuohenputken nuoria lehtiä
  • 150 g emmentaljuustoa raastettuna
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl ruokakermaa
  • 0,5–1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Tee näin

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nypi taikinan ainekset sekaisin. Jos taikina on kovin tahmeaa, lisää hiukan vehnäjauhoja.

Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Huuhtele vuohenputkenlehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte piirakkapohjan päälle.

Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on ruskistunut kauniisti.