Vuohenputkipiirakka tuo kevään keittiöön
Vuohenputki on kevään ensimmäisiä villiyrttejä. Se sopii hyvin suolaisen piirakan täytteeksi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Vuohenputki-emmentalpiiras
(6 annosta)
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl perunamuusia
- 2,5–3 dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- 1 tl voita
Täyte
- noin 1 l vuohenputken nuoria lehtiä
- 150 g emmentaljuustoa raastettuna
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 0,5–1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tee näin
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Nypi taikinan ainekset sekaisin. Jos taikina on kovin tahmeaa, lisää hiukan vehnäjauhoja.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Huuhtele vuohenputkenlehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on ruskistunut kauniisti.
Osaston luetuimmat
- Samettisen tulista thairuokaa Tampereella ‒ kunpa aasialaisissa riisin tilalle saisi kotimaista ohraa tai kauraa ja lihat olisivat kotimaisia21:12
- Laktoosittomista tuli valtavirtaa, mutta menetelmä niiden valmistamiseksi syntyi sattumalta20:00
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Jääkellarinlohi27.8.2021
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Ruskistettu voi kruunaa myös perunasalaatin − katso tästä helppo ohje ruskistamiseen1.7.
- Mummon lihapullat10.3.2017