Vuohenputkipiirakka tuo kevään keittiöön
Vuohenputki on kevään ensimmäisiä villiyrttejä. Se sopii hyvin suolaisen piirakan täytteeksi.

Ole ehdottoman varma, kun tunnistat vuohenputkea, koska putkilokasveissa on myös myrkyllisiä lajeja. Piirakan pohjaan voi hyödyntää tähteeksi jääneen perunamuusin. Kuva: Vesa-Matti Väärä
Vuohenputki-emmentalpiiras
(6 annosta)
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 2 dl perunamuusia
- 2,5–3 dl vehnäjauhoja
- vajaa 1 tl leivinjauhetta
Vuokaan
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- 1 tl voita
Täyte
- noin 1 l vuohenputken nuoria lehtiä
- 150 g emmentaljuustoa raastettuna
- 2 kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 0,5–1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Tee näin
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Nypi taikinan ainekset sekaisin. Jos taikina on kovin tahmeaa, lisää hiukan vehnäjauhoja.
Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Huuhtele vuohenputkenlehdet. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Paista piirasta 200-asteisen uunin alatasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on ruskistunut kauniisti.
Osaston luetuimmat
- Supermaukkaat pikkelöidyt punasipulilohkot – kokeile lihalle, kalalle, hampurilaisiin tai tortilloihin
- Nosta kaurapuuro uudelle tasolle: uuniomenapuuro valmistuu helposti kotona
- Tunnistatko itsessäsi axgaanin piirteitä? Jos sinulle maistuu perinteinen pannukakku, saatat olla yksi heistä
- Soodavesi vai vissy? Kuplivilla vesillä on eroja, ja pikku lisäyksellä niistä saa vaikka limonadia
- Säilytätkö kahvia oikein? Näin saat sen maistumaan paremmalta
- Aarre | Vitamiinipommi tyrnistä syntyy upea kiisseli ‒ mascarponevaahto kruunaa kokonaisuuden
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta