Mehevälle hirvikeitolle kannattaa antaa ennen kaikkea aikaa
Hirven- tai peuran niskasta syntyy upea keitto. Runsas juuresten käyttö syventää makua.Hirvenniskakeitto
4 hengelle
- 1 kg hirven niskaa (myös peura käy)
- 1 l riistalientä
- 300 g lanttua
- 5–6 porkkanaa
- 200 g selleriä
- kokonainen purjosipuli
- 300 g palsternakkaa
- 2 keltasipulia
- 15 keskisuurta perunaa
- timjamia
- rosmariinia
- suolaa
- pippuria
- persiljaa
Aloita keittämällä hirven niska vedessä niin, että liha pehmenee. Voit tehdä sen jo edellisenä päivänä ja keittää yhdessä mausteiden ja juuresten kanssa. Näin lihaliemen saa samalla valmiiksi.
Kuori kaikki juurekset ja sipuli ja paloittele pieniksi.
Keitä porkkanaa, sipulia ja lanttua ensin 10 minuuttia suolatussa vedessä. Kaada vesi pois.
Lisää sitten selleri, palsternakka, peruna ja mausteet. Kaada lihaliemi päälle. Anna kiehua vielä 10 minuuttia.
Irrottele liha niskapaloista ja pilko pieneksi. Lisää lihat keittoon yhdessä muiden ainesten kanssa.
Kiehauta taas ja tarkista, että kaikki juurekset ovat pehmenneet.
Maista ja sirottele pinnalle persiljaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






