Kaalilaatikko

Kaalista ja spelttisuurimoista hautuu uunissa hiljalleen herkullinen laatikkoruoka.
Kaalista ja speltistä hautuu uunissa hiljalleen herkullinen laatikkoruoka.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaalilaatikko

4–6 annosta

Ainekset

  • 1 (noin 1 kg) keräkaali
  • 2 sipulia
  • 2 1/2 dl speltti-risottojyviä
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia

Valmistusohje

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Sekoita keskenään voideltuun uunivuokaan kaali, sipuli ja speltti. Mausta maito-kermaseos ja kaada vuokaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kypsennä 200 asteessa noin puolitoista tuntia. Painele pari kertaa pinnalta, jotta kaalisuikaleet eivät kuivu. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla. Tarjoa puolukkahillon kera.