Kaalilaatikko
Kaalista ja spelttisuurimoista hautuu uunissa hiljalleen herkullinen laatikkoruoka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kaalilaatikko
4–6 annosta
Ainekset
- 1 (noin 1 kg) keräkaali
- 2 sipulia
- 2 1/2 dl speltti-risottojyviä
- 6 dl maitoa
- 2 dl ruokakermaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 2 tl suolaa
- 1/2 dl siirappia
Valmistusohje
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kuoritut sipulit. Sekoita keskenään voideltuun uunivuokaan kaali, sipuli ja speltti. Mausta maito-kermaseos ja kaada vuokaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kypsennä 200 asteessa noin puolitoista tuntia. Painele pari kertaa pinnalta, jotta kaalisuikaleet eivät kuivu. Peitä vuoka tarvittaessa leivinpaperilla. Tarjoa puolukkahillon kera.
Osaston luetuimmat
- Tämä ravinteikas kala oli ennen suomalaisten arkiruokaa, mutta nykyään sitä purkitetaan Suomessa enää yhdessä paikassa24.6. Tilaajalle
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Helle potkaisi mansikan pääsatokauden käyntiin – 70-90 prosenttia tilojen tarvitsemasta työvoimasta saatu palkattua11:30
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Välimerellinen kasvispelti24.7.2020
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Raparperimehu15.5.2019