Ahvenfileet ja kylmä tomaattikastike

(4 alkupala-annosta)
3 suurta, kypsää tomaattia
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
0,5 dl pieniä kapriksia tai noin 10 kpl suuria kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
tuoretta oreganoa
muutama rouhaisu mustapippuria
8 ahvenfileetä
oliiviöljyä paistamiseen
ripaus suolaa
Upota tomaatit kiehuvaan veteen noin minuutiksi. Kaada vesi pois, nosta hiukan jäähtyneet tomaatit lautaselle ja kuori ne. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kova keskiosa ja kuutioi hedelmäliha.
Hienonna oliivit ja kaprikset. Irrota oreganon lehdet varresta.
Sekoita tomaattikastikkeen ainekset kulhossa, mausta mustapippurilla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi.
Paista ahvenfileet oliiviöljyssä hiukan ruskehtaviksi ja mausta suolalla.
Kaada kastikkeesta ylimääräinen neste pois. Levitä kastike fileille, koristele annokset oreganon lehdillä ja tarjoa alkupalana.
Lue lisää
Osaston luetuimmat
- Söin täällä: Tässä ravintolassa on kaikki kotimaista paitsi suola ‒ miltä maistuvat seitsemän täysin suomalaista ruokalajia?27.5.
- Hellan kulmalla: Viisi vinkkiä voileivän grillaukseen 10:15
- Mummon lihapullat10.3.2017
- Lipstikasta syntyy maukasta tahnaa, jota voi käyttää kuin pestoa27.5.
- Pannupulla tyydyttää vähän suuremmankin seurueen makeannälän20.5.
- Tuulihattu saa unelmaisen täytteen valmiista lakkarahkasta, jossa on vielä ylimääräinen lisäherkku27.5.
- Tarjoile voileipäkakku vaihteeksi hauskoina palasina, jotka ovat kuin ceasarsalaatin innoittamia leivoksia27.5.