Paistetut herkkutattien lakit ovat todellista nannaa sienten ystävälle
Kauniit, ehjät herkkutattien lakit voi paistaa pannulla kokonaisina ja syödä ne kuin pihvit.
Kun saa oikein hyviä tatteja, missä on napakan kova lakki, niistä voi paistaa pannulla pihvejä. Lisää vain voita, valkosipulia ja sipulia. Kuva: Lari LievonenPaistetut tattilakit
- 2–3 hyväkuntoista herkkutatin lakkia ruokailijaa kohti (pannulle mahtuu 6–9 keskikokoista lakkia. Lakit saavat olla erikokoisia)
- ruokaöljyä
- noin 25 g voita
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- suolaa ja mustapippurirouhetta
- tuoretta persiljaa
Huolittele herkkutatit ja leikkaa irti tattilakit. Kuumenna kunnon loraus rypsi- tai oliiviöljyä ja voi paistinpannulla ja kuullota siinä pilkotut valkosipulin kynnet sekä siivutettu sipuli. Lisää pannulle tattilakit ja paista niitä molemmin puolin, kunnes ne ovat pehmenneet ja muuttuneet kauniin ruskeiksi (noin 15 min/puoli). Kypsyyttä voit tunnustella esimerkiksi puisella hammastikulla. Mausta makusi mukaan suolalla ja mustapippurirouheella ja lisää reilusti tuoretta persiljaa pari minuuttia ennen paiston lopettamista.
Tarjoa paistokset kuumina alkuruuan tapaan sellaisenaan tai keitettyjen perunoiden tai polentan kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




