Kaipaatko ideoita juhannusaterialle? MT:n ruokatoimittaja kokosi ohjeet viiteen varmaan kesäherkkuun
Osan voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin juhannusaattona jää aikaa seurusteluun.Silli ja uudet perunat on lyömätön yhdistelmä. Kokeile tätä raikkaan limettisillin ohjetta. Valmiiden kevytsuolattujen sillifileiden lisäksi tarvitset limettejä, salottisipulia ja mausteita sekä koristeeksi sitruunamelissaa. Tämä kannattaa tehdä tekeytymään viimeistään torstai-iltana.
Pääruuaksi grillataan broileri-kesäkurpitsavartaita. Osta maustamattomia broilerin rintafileitä ja hiero mausteseos pintaan hyvissä ajoin ennen grillaamista. Säilytä jääkaapissa siihen asti, kunnes on grillauksen aika.
Tee vartaille Dippikastike broilerivartaille, joka sopii myös grillattujen kasvisten dippaamiseen.
Broilerivartaiden kanssa maistuu mansikka-fetasalaatti.
Kahvin kanssa jälkiruokana herkutellaan raparperi-toscakakulla ja jäätelöllä. Kakunkin voit paistaa valmiiksi päivää, paria ennen.
Keitä aattona uusia perunoita niin reilusti, että niitä jää vielä seuraavan päivän ruokaan. Silloin voit tehdä kalanyytit grillissä. Tähän herkkuun tarvitaan keitettyjen perunoiden lisäksi munia, sipulia, kalaa ja ruokakermaa. Kalaksi käy rasiallinen anjovisfileitä.
Lisää ohjeita löydät MT Ruoka -sivuston reseptihausta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

