Tällä ohjeella teet kevään herkullisimman risoton

Parsarisotto
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 nippu (450 g) vihreää parsaa
- 2–3 salottisipulia
- 70 g parmesaania (noin 2 dl raastettuna)
- noin 8 dl kana- tai kasvislientä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2½ dl risottoriisiä (Arborio tai Carnaroli)
- 1½ dl valkoviiniä
- 1 dl kuohu- tai vispikermaa
- 30 g voita
- ½ tl mustapippuria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Tee ensin kaikki esivalmistelut. Huuhtele parsat ja napsauta kuivat tyvipäät pois. Leikkaa parsatangot noin sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta parmesaani. Kuumenna kana- tai kasvisliemi kattilassa kiehumapisteeseen.
Valmista risotto. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeassa kattilassa. Kuullota sipulit, älä ruskista.
Kumoa joukkoon riisit ja sekoittele pari minuuttia.
Lisää viini ja anna porista miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen.
Lisää kuumaa kana- tai kasvislientä kauhallinen kerrallaan, hauduta lempeällä lämmöllä koko ajan sekoitellen.
Lisää parsat, kun riisi on kypsynyt 10 minuuttia.
Jatka liemen lisäämistä, kunnes riisi on napakan kypsää, noin 10 minuuttia.
Lisää risottoon kerma, parmesaaniraaste, voi ja mustapippuri sekä ripaus suolaa. Risotto saa olla kostean mehevää ja puuromaisen valuvaa. Tarkista risoton maku ja kypsyysaste maistamalla.
Tarjoa sellaisenaan tai paistetun kalan tai broilerin kanssa.
Osaston luetuimmat
- Elintarviketeollisuudelta askelmerkit taisteluun luontokatoa vastaan – Nämä tuontiraaka-aineet aiheuttavat eniten metsäkatoa
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta
- Kolme helppoa herkkua valmistujaisiin – nämä piirakat valmistuvat nopeasti
- Suomalaista tofuvalmistajaa syytettiin ”murhaajaksi”, kun Amazonin sademetsissä roihusi – nykyään yritys tuo vain luomusoijaa Itävallasta
- Kuusenkerkkäsiirappi
- Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen
- Mummon lihapullat