Osso bucco

Osso bucco on alun perin milanolainen ruokalaji. Pataruokaan sopii sitkeämpikin lihapala. Liha pehmenee vähitellen ja tuloksena on täyteläinen, voimakas maku.
Osso bucco muhii uunissa useita tunteja, mutta sitä kannattaa odottaa. Osso bucco on alun perin milanolainen ruokalaji.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Osso bucco

6 annosta

Ainekset

  • 1,5 kg (3–6 kpl) potkaviipaleita (hirven, naudan tai vasikan)
  • 50 g voita
  • 1/2 rkl suolaa
  • 3 isoa sipulia
  • 5 kypsää tomaattia
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 3 varsisellerin vartta
  • 5 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 prk (2,5 dl) pippurijuustoruokakermaa

Valmistusohje

Ota liha huoneenlämpöön noin tunniksi ennen valmistamista.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruskista potkaviipaleet voissa useammassa erässä isolla paistinpannulla, älä huuhtele pannua. Mausta lihat molemmin puolin suolalla. Nosta pataan.

Lohko sipulit ja tomaatit. Paloittele porkkanat kuutioiksi ja viipaloi sellerit. Lisää pataan.

Kaada vesi ja sitruunamehu paistinpannulle. Kuumenna kiehuvaksi, murenna joukkoon liemikuutio ja mausteet. Kaada kuuma liemi lihojen ja kasvisten päälle. Painele raaka-aineita niin, että ne peittyvät liemen alle.

Kypsennä pataa kannen alla 175-asteisessa uunissa kolmesta neljään tuntia. Ruoka valmistuu myös liedellä miedolla lämmöllä poreillen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liha on valmista, kun se irtoaa jo osin luista. Lisää lopuksi joukkoon ruokakerma ja kuumenna. Tarkista suola.

Osso bucco tarjoillaan perinteisesti risoton kanssa, mutta sen kanssa maistuvat myös keitetyt perunat, riisi tai tuore maalaisleipä.