Mausteinen jänispata
Mausteinen jänispata on eksoottinen ruoka, jota kokatessa jo tuoksut hurmaavat. Se on mehevää ja maistuvaa syysruokaa.
Riistainen jäniksenliha saa rinnalleen tuhteja, eksoottisia mausteita. Pitkään hautuneista lihoista luut irtoavat lähes ravistamalla. Kuva: Sanne KatainenMausteinen jänispata
4–6 annosta
Ainekset
- 1 metsäjänis tai rusakko
- 2 rkl voita
- 2 rkl ruokaöljyä
- vettä
- 2 sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 10 maustepippuria
- 3 tähtianista
- 3 kaffirlimetinlehteä
- 2 kanelitankoa
- 1–2 tlk kookosmaitoa
- (persiljaa)
Valmistusohje
Leikkaa jäniksestä fileet talteen kokolihana paistettavaksi. Paloittele loppu jänis patapaloiksi.
Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Ruskista lihapalat muutamassa erässä ahkerasti käännellen, niin että ne saavat kunnolla väriä. Nosta palat pataan ja kiehauta pannulla pari desiä vettä. Kumoa vesi pataan. Ruskista loput lihat samoin.
Lisää tarvittaessa pataan vettä, niin että se lähes peittää lihat.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna pannulla vielä tilkka rasvaa ja kuullota sipulit. Lisää pataan sipulit, tomaattipyree, mausteet ja kookosmaito. Peitä pata kannella ja nosta 150-asteiseen uuniin. Anna hautua 2–3 tuntia. Jos neste on kahden tunnin kuluttua haihtunut liiaksi, niin lisää pataan toinen tölkki kookosmaitoa.
Tarkista maku ja viimeistele persiljalla. Lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoa padan kanssa keitettyä riisiä, ateriajyviä tai ruokakauraa.
Vinkki: Jäniksenfileiden valmistusohje löytyy tästä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
