Tomaatti-paprikasalaatti
Tomaatti-paprikasalaatin tulisuutta voi säädellä chilin määrällä ja se maistuu niin kylmänä kuin lämpimänäkin.
Tomaatti-paprikasalaatti on tarjoiltu falafelpyöryköiden kanssa kasvispitan täytteenä. Kuva: Jaana KankaanpääTomaatti-paprikasalaatti
6 annosta
Ainekset
- 2 paprikaa
- 1 mieto chilipalko
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 prk (500 g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
- 1 rkl voita
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Halkaise huuhdotut paprikat ja poista siemenet. Leikkaa suikaleiksi. Poista chilistä ennen viipalointia siemenet ja valkoiset kalvot. Kuori ja kuutioi valkosipulinkynnet.
Kuumenna pannulla voi ja oliiviöljy. Paista paprikasuikaleita hetki, lisää chili, valkosipuli ja tomaatit liemineen. Ripottele paprikajauhe, pippuri ja suola mukaan kiehumaan.
Keitä hiljalleen noin puoli tuntia, sekoita välillä. Tässä vaiheessa neste on lähes haihtunut. Mausta sitruunamehulla. Tarjoa salaatti falafelien kanssa kylmänä tai lämpimänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
