Herkulliseen sosekeittoon uppoaa iso satsi kasviksia – ja soppa vain paranee seistessään
Kasvissosekeitto on arjen pelastaja. Siihen käyvät melkein mitkä vain kasvikset, myös nahistuneet. Keitä kerralla iso annos, soppa vain paranee seuraavaan päivään mennessä.Kasvissosekeitto on varsinainen jämäruokien kuningatar. Kattilaan voi laittaa kaikki jääkaapista löytyvät, jopa vähän nahistuneet kasvikset ja vihannekset. Sitä voi keittää vaikka tuntikausia. Soppa vain paranee odottaessaan ja on maistuvinta seuraavana päivänä.
Kasvissosekeitto
- parsakaalia, porkkanaa, perunaa, sipulia, paprikaa, bataattia, valkosipulia
- vettä
- suolaa, yrttejä, yrttisuolaa
- valkosipulia
- Koskenlaskija juoksevaa sulatejuustoa tai kookoskermaa
Valmistusohje: Kuori ja paloittele kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Mausta ja keitä niin kauan, että kasvikset ovat täysin pehmenneet.
Soseuta sauvasekoittimella, ja lisää juoksevaa sulatejuustoa tai kasvisversiossa kookoskermaa tai -maitoa.
Tarjoa rieskan, lepuskan tai ruisleivän kera.
Maku syvenee seuraavaan päivään, joten voit hyvin tehdä ison annoksen ja tarjota toisenkin kerran, jos keittoa jää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


