Tonnikalakulho kahdelle
Tonnikalakulho noudattaa muodikkaiden bowl-ruokien trendiä. Periaatteessa se on ruokaisa salaatti. Tonnikala-bowl on helppo koota etukäteen kypsennetyistä aineksista ja kastikkeista tai rakentaa valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Muodikas kulhoruoka, bowl, on periaatteessa ruokaisa salaatti. Se on helppo koota etukäteen kypsennetyistä aineksista ja kastikkeista tai rakentaa valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä päivänä. Kuva: Sanne KatainenTonnikalakulho kahdelle
Ainekset
2 annosta
- 1 ½ dl couscous-suurimoita
- 1 ½ dl kasvislientä
- 1 prk (200/150 g) tonnikalaa öljyssä tai vedessä
- 1 dl kirsikkatomaatteja
- noin 5 cm pala kurkkua
- ½ paprikaa
- 3 dl (noin 30 g käyttövalmista salaattisekoitusta)
- 2 rkl suolapähkinöitä
- 1 rkl kapriksia
Kastike
- 1 prk (2 dl) kermaviiliä
- 1 ps (noin 18 g) dippimausteseosta (esimerkiksi tsatsiki)
Valmistusohje
Tee ensin kastike sekoittamalla kermaviiliin dippimausteseos. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Mittaa couscous astiaan, joka kestää kuumaa ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Sekoittele haarukalla ja anna kypsyä peitettynä 5 minuuttia.
Valuta tonnikala. Huuhtele ja puolita tomaatit. Viipaloi kurkku ja kuutioi paprika.
Kuohkeuta couscous haarukoimalla.
Rakenna annokset kulhoihin siten, että raaka-aineet pysyvät omina ryhminään: pohjalle couscusta, päälle tonnikalaa, tomaatteja, kurkkua, paprikaa ja salaattia.
Ripottele päälle suolapähkinät ja kaprikset. Viimeistele annos dippikastikkeella.
Vinkki: Voit vaihtaa tonnikalan kypsään broileriin tai savuloheen.
Vinkki: Voit käyttää couscousin sijaan myös aterialta jäänyttä pastaa tai riisiä, jolloin valmistus helpottuu entisestään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
