Kesän parhaat eväsleivät
Näillä herkullisilla kerrosleivillä hurmaat varmasti retkikaverin.
Raikas kurkku, pikkelöity punasipuli ja suolainen kylmäsavulohi luovat mainion makuyhdistelmän. Kuva: Sanne KatainenKurkku-kylmäsavulohitoastit
2 annosta
- puolikas kurkku
- 1 punasipuli
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 100 g ranskankermaa
- 0,5 dl tilliä hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 80 g kylmäsavulohta siivuina
- 4 paahtoleipää
- Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi ja laita kulhoon.
- Tee pikkelöity punasipuli. Yhdistä kattilaan etikka, sokeri ja vesi ja kiehauta. Leikkaa punasipuli siivuiksi ja lisää kuumaan etikkaliemeen. Peitä kattila kelmulla.
- Lisää ranskankerma, hienonnettu tilli ja mausteet kurkkujen joukkoon. Valuta punasipulit ja lisää joukkoon. Sekoita.
- Paahda paahtoleivät molemmin puolin. Levitä ohut kerros kurkkuseosta kaikkien leipien päälle, laita kylmäsavulohisiivut kahdelle leivälle kurkun päälle ja käännä toinen leipä päälle. Leikkaa kahteen osaan ja tarjoile.
Resepti: Pasi Kuronen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
