
Kolme herkullisen kuivaa valintaa suomalaisen viinin ystävälle
Lepaan kotimaisten viinien makumaailmasta löytyy vaihtoehtoja niille, jotka havittelevat perinteisen rypäleviinin makua.Marjaviinien ajattelu tuo toisinaan kielelle jopa ätläkän makean maun. Lepaan kotimaisten viinien makumaailmasta löytyy kuitenkin useita vaihtoehtoja niille, jotka havittelevat kuivempaa, perinteisen rypäleviinin makua.
1. Ribes valkoherukkaviini (11 %, 13,90 €/pullo). Keskitäyteläinen ja toimituksen kesäisen raikkaaksi toteama Ribes-herukkaviini sopii salaatin, kalan tai kanan kyytipojaksi. Tarjoillaan 10—12-asteisena.
2. Packalén variksenmarja-aroniaviini (12 %, 14,80 €/pullo). Pehmeä ja punaviiniä muistuttava viini. Mukaan on sekoitettu myös hieman mustaviinimarjaa, mikä lisää viinin hapokkuutta. Tarjoillaan punaviinin tavoin noin 18-asteisena.
3. Pomologi B.W. Heikelin valkoherukkakuohuviini (11 %, 33,30 €/pullo). Kuiva Pomologi B.W. Heikelin kuohuviini on tuotettu perinteisellä, liki kaksi vuotta kestävällä samppanjamenetelmällä. Tarjoillaan 7—9-asteisena.
Lähde: Leena Linna, Lepaan viinitilan myymälävastaava
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



