Ruoka

Makeeta on vuoden paras kotimainen keittokirja – leivonnan perustekniikat ja ammattilaiskikat oppii kuin huomaamatta, kiittävät Ruokatoimittajat

Markus Hurskaisen Makeeta on kaunis, yhtenäinen ja tyylikäs kokonaisuus, raati ylistää.
Carolina Husu
Markus Hurskainen sanoo itse olevansa klassisten suklaapohjaisten kakkujen ystävä. "Esimerkiksi suklaakakkupohja suklaamoussetäytteellä on yksinkertaisuudessaan herkullinen jälkiruoka", Hurskainen pohtii.

Vuoden keittokirja -palkinto luovutettiin tänään Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa. Kunniamaininnan Ruokatoimittajat antoivat Pirkko Sallinen-Gimplin kirjoittamalle Suurelle karjalaiselle piirakkakirjalle (SKS Kirjat).

Ruokatoimittajat kuvaavat Makeeta-kirjaa kirjahyllyn luottokirjaksi, joka innostaa makeakokkailuun. Ohjeet ovat monipuolisia konditoriatason luomuksista kotoisempiin sunnuntaileivonnaisiin. Niitä seuraamalla oppii kuin huomaamatta liudan leivonnan perustekniikoita ja ammattilaiskikkoja.

Raati kiitti myös ohjeitten selkeyttä ja hyvää kieltä sekä nokkelia vinkkejä. Myös kuvitusta pidettiin onnistuneena.

Markus Hurskainen sanoo olevansa otettu palkinnosta. Hän kertoo miettineensä vuosia makeaan leivontaan keskittyvää teosta.

"Tavoitteenani oli tehdä perustavaa laatua oleva teos, joka kantaa pitkälle ja kestää aikaa", Hurskainen toteaa.

Kunniamaininnan saanutta Suurta karjalaista piirakkakirjaa Ruokatoimittajat kuvaavat oodiksi yhdelle Suomen rakastetuimmista piirakoista.

Kirja on ruokakulttuurisesti tärkeä teos, joka ylläpitää perinteitä ja innostaa tekemään itse, raati ylistää.

Ruokatoimittajat kiittävät myös kirjan selkeää ja houkuttelevaa ulkoasua sekä sitä, että historiaa, tarinoita ja reseptejä on sopivassa suhteessa.

"Piirakkakirja on onnistunut kokonaisuus, jossa simppelisti rajattu aihe tarjoillaan lukijalle tarinallisesti kiehtovana."

Lue myös:

Näin syntyy täydellinen pizza huippukokin ohjeilla – krapularuuasta on kehittynyt salonkikelpoinen illallisherkku

"Iskee tarinaa kuin kapakassa kaverille juttelisi" – ruokatoimittajat valitsivat Japanin katuruoka -kirjan vuoden parhaaksi kotimaiseksi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Harhaanjohtava logo sai kansan tuomion: Arla Ruotsin luomumaito on vuoden ruokahuijaus

"Surullista, ettei puhuta kotimaisen ruuantuotannon puolesta", lippukunnanjohtaja sanoo – Suomen Partiolaisten kasvisruokalinjaus nosti väittelyn puolesta ja vastaan

THL: Ruokaravintolat voisivat olla jopa puoleenyöhön auki – baarien ja yökerhojenkin rajoituksia voi ehkä höllätä, jos terveydenhuollon kuorma on keventynyt

Oatlyn mainoksia poistettiin Britanniassa harhaanjohtavien väitteiden takia – liioitteli maidon ja lihan tuotannon päästöjä