Makeeta on vuoden paras kotimainen keittokirja – leivonnan perustekniikat ja ammattilaiskikat oppii kuin huomaamatta, kiittävät Ruokatoimittajat
Markus Hurskaisen Makeeta on kaunis, yhtenäinen ja tyylikäs kokonaisuus, raati ylistää.
Markus Hurskainen sanoo itse olevansa klassisten suklaapohjaisten kakkujen ystävä. "Esimerkiksi suklaakakkupohja suklaamoussetäytteellä on yksinkertaisuudessaan herkullinen jälkiruoka", Hurskainen pohtii. Kuva: Carolina HusuVuoden keittokirja -palkinto luovutettiin tänään Viinikylässä Helsingin Messukeskuksessa. Kunniamaininnan Ruokatoimittajat antoivat Pirkko Sallinen-Gimplin kirjoittamalle Suurelle karjalaiselle piirakkakirjalle (SKS Kirjat).
Ruokatoimittajat kuvaavat Makeeta-kirjaa kirjahyllyn luottokirjaksi, joka innostaa makeakokkailuun. Ohjeet ovat monipuolisia konditoriatason luomuksista kotoisempiin sunnuntaileivonnaisiin. Niitä seuraamalla oppii kuin huomaamatta liudan leivonnan perustekniikoita ja ammattilaiskikkoja.
Raati kiitti myös ohjeitten selkeyttä ja hyvää kieltä sekä nokkelia vinkkejä. Myös kuvitusta pidettiin onnistuneena.
Markus Hurskainen sanoo olevansa otettu palkinnosta. Hän kertoo miettineensä vuosia makeaan leivontaan keskittyvää teosta.
"Tavoitteenani oli tehdä perustavaa laatua oleva teos, joka kantaa pitkälle ja kestää aikaa", Hurskainen toteaa.
Kunniamaininnan saanutta Suurta karjalaista piirakkakirjaa Ruokatoimittajat kuvaavat oodiksi yhdelle Suomen rakastetuimmista piirakoista.
Kirja on ruokakulttuurisesti tärkeä teos, joka ylläpitää perinteitä ja innostaa tekemään itse, raati ylistää.
Ruokatoimittajat kiittävät myös kirjan selkeää ja houkuttelevaa ulkoasua sekä sitä, että historiaa, tarinoita ja reseptejä on sopivassa suhteessa.
"Piirakkakirja on onnistunut kokonaisuus, jossa simppelisti rajattu aihe tarjoillaan lukijalle tarinallisesti kiehtovana."
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
