Metsäsienimuhennos

Kermainen metsäsienimuhennos on maukas lisuke esim. paahtopaistille. Voit käyttää muhennokseen myös muita sieniä kuin suppilovahveroita.
Kermainen metsäsienimuhennos on maukas lisuke paahtopaistille ja perunaterriinille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäsienimuhennos

10 annosta

Ainekset

  • 1 l (400 g) tuoreita suppilovahveroita
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 1/2 purjoa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl ruokakermaa
  • 5 dl täysmaitoa
  • 1–2 rosmariinin oksaa
  • 1/2 tl musta- tai valkopippuria
  • 1/2 rkl suolaa
  • 1 dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää voi, hienonnettu sipuli ja suikaloitu purjo. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma, maito ja rosmariinin oksa. Keitä noin 5 minuuttia.

Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Nosta rosmariinin oksa pois ennen tarjoilua.