Herkullista riistaruokaa: Jäniksenparikyljykset valmistuvat nopeasti – voit korvata myös karitsalla
Jos jäniksensatulaa ei löydy omasta takaa, niin voit korvata sen esimerkiksi karitsan parikyljyksillä.
Jäniksensatulan voi leikata maittaviksi parikyljyksiksi. Kuvausruoassa käytettiin rusakonsatulaa, joka on jonkin verran kookkaampi kuin metsäjäniksen. Kuva: Sanne KatainenUpeat, ihanan riistaiset jäniksenparikyljykset ovat nopeat valmistaa. Täysikasvuisen rusakon satula on jonkin verran isompi kuin metsäjäniksen, mutta molempia voit käyttää. Jos jäniksensatulaa ei löydy omasta takaa, niin voit korvata sen esimerkiksi karitsan parikyljyksillä.
Kyljyksiin tulee makua kuumasta yrttiöljystä, joka kaadetaan paistettujen kyljysten päälle. Kyljysten kanssa tarjottavaksi sopii esimerkiksi risotto tai ohratto sekä nokkosmuhennos.
Jäniksenparikyljykset
4–6 annosta
- Ainekset
- 1 rusakon- tai metsäjäniksensatula
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- Yrttiöljy
- 1 dl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 10 isoa salvianlehteä
- 5 basilikanoksaa
- 5 mintunoksaa
- ½ ruukkua timjamia
Valmistusohje
Ota jäniksensatula jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Leikkaa satula hyviä saksia apuna käyttäen nikamien kohdalta noin 8 osaan. Huuhtele tarvittaessa ja pyyhi kuiviksi talouspaperilla.
Esivalmistele yrttiöljy. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Hienonna yrtit. Mittaa öljy pieneen kattilaan odottamaan mutta älä lisää vielä sipuleita ja yrttejä.
Lihojen paistamista varten kuumenna pannulla voi ja öljy. Paina isoimman lihan keskelle paistolämpömittari. Nosta kyljykset pannulle ja paista molemmin puolin välillä käännellen, kunnes mittari näyttä 57 astetta. Paista tarvittaessa muutamassa erässä ja paista pienempiä kyljyksiä hiukan vähemmän aikaa kuin isoja. Nosta kyljykset limittäin astialle, mausta suolalla ja mustapippurilla ja peitä kevyesti foliolla.
Kuumenna kattilan öljy väreileväksi. Ota kattila pois liedeltä ja kumoa valkosipulit ja yrtit öljyyn. Varo sihahtavaa, kuumaa öljyä. Kaada maustettu öljy heti parikyljysten päälle.
Vinkki: Tarjoa kyljysten kanssa esimerkiksi risottoa tai ohrattoa sekä nokkosmuhennosta. Niiden ohjeita löydät Maaseudun Tulevaisuuden nettisivujen reseptiarkistosta.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
