Punajuuri-makkarapata
Punajuuri ja makkara sopivat hyvin yhteen ja niistä syntyy muheva pata. Lisää pataan vielä muita juureksia. Raakamakkaran sijaan voit käyttää muutakin makkaraa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Punajuuri-makkarapata
4 annosta
Ainekset
- 600 g punajuuria
- 2 porkkanaa
- 300 g punakaalia
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ l lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1–2 rkl punaviinietikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
- ½ tl mustapippuria
- (suolaa)
- 400 g raakamakkaroita
Lisäksi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne 1 ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna selleri ja sipulit.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja kumoa kasvikset sinne. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi, tomaattipyree, etikka ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa makkarat paloiksi, paista pannulla kypsiksi ja lisää pataan tai tarjoa erikseen. Tarkista maku.
Tarjoa ranskankermanokareen kera.
Osaston luetuimmat
- Samettisen tulista thairuokaa Tampereella ‒ kunpa aasialaisissa riisin tilalle saisi kotimaista ohraa tai kauraa ja lihat olisivat kotimaisia21:12
- Laktoosittomista tuli valtavirtaa, mutta menetelmä niiden valmistamiseksi syntyi sattumalta20:00
- Pizzakierteet syntyvät helposti valmiista pizzatarvikepakkauksesta10.6.
- Jääkellarinlohi27.8.2021
- Raparperikiisseli8.6.2018
- Ruskistettu voi kruunaa myös perunasalaatin − katso tästä helppo ohje ruskistamiseen1.7.
- Mummon lihapullat10.3.2017