Punajuuri-makkarapata
Punajuuri ja makkara sopivat hyvin yhteen ja niistä syntyy muheva pata. Lisää pataan vielä muita juureksia. Raakamakkaran sijaan voit käyttää muutakin makkaraa.

Juurespata maistuu sellaisenaan tai paistettujen makkaroiden ja ranskankermanokareen kera. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Punajuuri-makkarapata
4 annosta
Ainekset
- 600 g punajuuria
- 2 porkkanaa
- 300 g punakaalia
- 100 g juuriselleriä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- ½ l lihalientä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1–2 rkl punaviinietikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
- ½ tl mustapippuria
- (suolaa)
- 400 g raakamakkaroita
Lisäksi
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne 1 ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna selleri ja sipulit.
Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja kumoa kasvikset sinne. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi, tomaattipyree, etikka ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Leikkaa makkarat paloiksi, paista pannulla kypsiksi ja lisää pataan tai tarjoa erikseen. Tarkista maku.
Tarjoa ranskankermanokareen kera.
Osaston luetuimmat
- Kahvi saattaa lievittää tulehdusta – jos sen nauttii tietyllä tavalla, tutkimus paljastaa
- Ohjelista ylioppilasjuhliin ja valmistujaisiin – rastita nämä kohdat, niin onnistut
- Näitä ruokia suomalaiset haluavat kesäjuhlapöytään – yhtä trendiherkkua ei ikinä otettaisi lautaselle
- 4 ihanaa kakkua ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin
- Suomalaiskemisti kehitti ”taikalasin”, joka voi muuttaa koko viskimaailman
- Tullilta rapsahti tuontikieltoja alkoholittomille juomille – yli puolella tuotteista puutteelliset pakkausmerkinnät
- Janssoninkiusaus