Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Punajuuri-makkarapata

Punajuuri ja makkara sopivat hyvin yhteen ja niistä syntyy muheva pata. Lisää pataan vielä muita juureksia. Raakamakkaran sijaan voit käyttää muutakin makkaraa.
Juurespata maistuu sellaisenaan tai paistettujen makkaroiden ja ranskankermanokareen kera.
Juurespata maistuu sellaisenaan tai paistettujen makkaroiden ja ranskankermanokareen kera. Kuva: Sanne Katainen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Punajuuri-makkarapata

4 annosta

Ainekset

  • 600 g punajuuria
  • 2 porkkanaa
  • 300 g punakaalia
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ½ l lihalientä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1–2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1–2 rkl rosmariinia silputtuna
  • ½ tl mustapippuria
  • (suolaa)
  • 400 g raakamakkaroita

Lisäksi

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa

Valmistusohje

Kuori punajuuret ja leikkaa ne 1 ½ sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi kaali. Kuori ja hienonna selleri ja sipulit.

Kuumenna öljy padassa tai kattilassa ja kumoa kasvikset sinne. Kääntele muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi, tomaattipyree, etikka ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 50 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Leikkaa makkarat paloiksi, paista pannulla kypsiksi ja lisää pataan tai tarjoa erikseen. Tarkista maku.

Tarjoa ranskankermanokareen kera.