
Burgerimiesten Ossi pisti pystyyn hodarikojun – sämpylöissä suuri ero perinteisiin
Burgerimiehet-televisiosarjastakin tuttu Ossi Lahtinen pyörittää nyt uutta Pups Hot Dogs and Fries -hodariravintolaa.
Lahtinen ja Herlevi ovat tehneet uuden aluevaltauksen hodareiden parissa. Kuva: Pups Hot Dogs and FriesHot Dog -ravintoloita ei juuri Suomesta löydy. Nyt markkinoille on tullut uusi toimija Pups Hot Dogs and Fries, josta vastaa Burgerimiehet-sarjasta tuttu Ossi Lahtinen. Lahtinen on sarjassakin puhunut yhdessä sarjan toisen tähden, kokki Akseli Herlevin kanssa unelmastaan omaan katuruokakonseptiin.
”Olemme kiertäneet sarjamme kuvauksissa maailman parhaita hodariravintoloita ja ihmetelleet, miksi Suomessa ei kukaan vielä tee samaa. Makkara on kuitenkin kansallisruokaamme, joten ei tarvita paljoa mielikuvitusta tehdä siitä jotain ihan muuta kuin tähän mennessä on totuttu”, yrittäjä Lahtinen kertoo.
Lahtisen on tarkoitus kiertää hodarikärryllään kolmilla eri festivaaleilla tänä kesällä. Viime viikonloppuna Pups tarjosi ensimmäistä kertaa hodareita Helsingin Tuska-festivaaleilla. Kärry nähdään myös Tikkurila- ja Blockfest-festivaaleilla.
Lahtinen kertoo etsivänsä Helsingistä myös liiketilaa ravintolalle. Herlevi on mukana toiminnassa Lahtisen yhtiökumppanina.
Nimensä mukaisesti Pups Hot Dogs and Fries erikoistuu hodareihin ja ranskanperunoihin. Moni on tottunut sivusta avattuihin hodareihin. Pupsin hodarit rakennetaan kuitenkin päältä avautuviin sämpylöihin, joissa täytteet pysyvät paremmin sisällä.
Päältä leikatut hodarisämpylät juontavat juurensa 1940-luvulle Yhdysvaltain koillisrannikon New Englandiin eli Bostonin alueelle. Nämä sämpylät ovat tunnettuja lobster roll -hummerihodareihin.
”Päältä leikattava sopii paremmin myös lautaselle aseteltavaksi ja haarukalla sekä veitsellä syötäväksi. Sen voi ladata täyteen ja ylikin, ja silti se näyttää herkulliselta. Uskomme, että hodareille tulee tapahtumaan burgereiden kaltainen premiumisaatio, jolloin hodarit löytävät myös tiensä ravintoloiden ruokalistoille. Silloin topcut-sämpylä on paras vaihtoehto”, Herlevi sanoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






