
Söin täällä: Navetta piilossa Haukiputaan liikekeskuksessa houkuttelee burgereilla – norjalainen lohi oli keskinkertainen esitys
Vanhimmat tilaa koskevat merkinnät ovat löytyneet vuoden 1852 kirkon kirjoista.
Paholaisen kana on jämähtänyt lukuisille ruokalistoille. Pirtissä / Navetassa annos oli poikkeuksellisen maittava. Kuva: Katja LamminenTylsähkössä liikekeskustassa hortoillessa vanha kivijalkainen navettarakennus jää hieman piiloon. Haukiputaan läpi ajettaessakaan rakennusta ei erota. Pienellä vaivannäöllä löydämme kuitenkin ravintola Navetan, jonka pihalla on kesäaikaan kutsuva terassi traktoreineen ja sisätiloissa rustiikkinen sisustus.
Ruokalista on hyvin konstailematon: pippuripihvi, leikkeitä, poronkäristystä siipiä ja pitkä litania burgereita. Päivän kala osoittautuu norjalaiseksi loheksi.
Varmistettuani, että liha on kotimaista, valitsen listalta paholaisen kanaa suurella vuohenjuustokiekolla, mausteisella paholaisenhillolla ja bataattiranskalaisilla. Suomesta ei löydy montaa kuppilaa, jossa tätä klassikkoannosta ei olisi tarjoiltu jo ties kuinka monta vuotta. Ranskalaiset ovat rapeita ja annos kookas. Lisukkeena on uunijuureksia ja -vihanneksia, joita ei ole onneksi kypsennetty lötköiksi. Nälkä lähtee ja rahalle tuntee saaneensa vastinetta.
Sen sijaan seuralaisen lohisalaatti halkaistulla munalla ja kermaviilikastikkeella on perinteisen pelkistetty. Rehujen päällä saisi olla öljyä ja viinietikkaa.
Paikka satsaa selvästi burgereihin, jotka jäivät nyt testaamatta.
Navetta tunnettiin aikaisemmin Herralan tilana. Vanhimmat tilaa koskevat merkinnät ovat löytyneet vuoden 1852 kirkon kirjoista. Paikalla on pidetty vilkkaita hevosmarkkinoita. Hevosenlihaa listalta ei kuitenkaan löydy.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
