Metsäsienirisotto

Spelttihelmet tuovat oman lisämakunsa metsäsienirisottoon.
Spelttihelmet tuovat oman lisämakunsa metsäsienirisottoon.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäsienirisotto

5—6 annosta

Ainekset

  • 200 g pakastettuja metsäsieniä
  • 3 rkl voita
  • 2 (120 g) sipulia
  • 3 rkl voita
  • 3 dl spelttihelmiä
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 rkl tuoretta timjamia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 dl mustaleimaraastetta

Tarjoiluun

  • mustaleimaraastetta

Valmistusohje

Sulata sienet. Kuumenna niitä alhaisella lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota. Siirrä sieni-sipuliseos pois kattilasta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisää kattilaan 3 rkl voita ja spelttihelmet. Kuumenna sekoitellen, kunnes speltti on kuultavaa. Kaada kattilaan pari desilitraa kiehautettua kuumaa vettä ja murenna liemikuutio, sekoita. Jatka veden lisäämistä aina, kun aiemmin lisätty vesi on imeytynyt. Sekoittele välillä ja anna kiehua kannen alla miedolla lämmöllä kypsäksi, yhteensä noin 18 minuuttia. Valmis risotto on kosteaa ja mehevää.

Lisää risottoon sieni-sipuliseos. Mausta timjamilla, sitruunamehulla ja juustoraasteella. Ripottele annoksen päälle vahvan makuista juustoraastetta.