Vaivatonta arkiruokaa: Mausteinen kanakeitto saa makua thaibasilikasta
Lempeästi aasialaisittain maustettu kanakeitto viimeistellään runsaalla thaibasilikasilpulla.Lempeän mausteinen kanakeitto
4–6 annosta
- Ainekset
- 400 g broilerinjauhelihaa
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 750 g perunoita (kiinteä lajike)
- 2 porkkanaa
- 15 cm pala purjoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl currya
- ½ tl chiliä tai cayennenpippuria
- ½ tl inkivääriä
- ¼ tl suolaa
- ½ l kana- tai kasvislientä
- 1 tlk (400 g) kookosmaitoa
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl limettimehua
- ½ tl sokeria
- 1 ruukku thaibasilikaa
Valmistusohje
Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Kuori ja silppua sipulit.
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Silppua halkaistu, huuhdeltu purjo.
Kuumenna öljy keittokattilassa. Ruskista jauheliha sipulien kanssa. Mausta currylla, chilillä, inkiväärillä ja suolalla.
Kumoa loput kasvikset kattilaan ja sekoittele hetki. Lisää joukkoon liemi ja kookosmaito.
Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä. Viimeistele keitto soijalla, limettimehulla, sokeriripauksella ja hienonnetulla thaibasilikalla. Tarkista maku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


