Suomalaisia perinneherkkuja Michelin-gaalassa: Fazer valmisti uudet versiot mustikkakukosta ja mustikkamaidosta
Maanantaina järjestetyssä Michelin-tähtien julkistamistilaisuudessa vieraille tarjoiltiin suomalaisia perinneherkkuja uudessa muodossa. Mustikkakukko ja mustikkamaito saivat uuden muodon.Michelin-tähtiseremoniassa palkittiin maanantaina pohjoismaalaisia ravintoloita. Suomi pääsi järjestäjäksi toista kertaa peräkkäin. Tänä vuonna gaala pidettiin Helsingissä ja viime vuonna Turussa. Seremonia on tärkeä tilaisuus tuoda kansainväliselle medialle esille suomalaista ruokaa.
Fazer oli yksi tapahtuman paikallisista pääyhteistyökumppaneista. Fazer tarjoilikin gaalassa kasvipohjaisia maisteluannoksia vieraille kotimaisista raaka-aineista. Herkuista vastasivat Fazerin Chef de Cuisine Tapio Bergström ja Chef de Patisserie Piia Raunio.
Tarjola oli perinteinen mustikkakukkonen, joka sai rukiin ja mustikan rinnalle kauraa ja vadelmaa. Kukkonen tarjoiltiin kaura-vaniljakastikkeen kera. Toinen maisteluannos oli mustikkashotti kauralla, joka oli saanut vaikutteita kesäisestä mustikkamaidosta. Juomaa oli maustettu rosmariinilla ja kardemummalla.
”Haluamme tuoda esiin suomalaisen luonnon puhtaita raaka-aineita, herkullisia makuja, saaden inspiraatiota ja vaikutteita perinteistämme. Useimmat meistä muistavat mustikkamaidon lapsuudesta, nyt valmistamme sen entistä herkullisempana, jolla kaura antaa pehmeän maun. Vadelmainen mustikkakukkonen on eräänlainen uudelleentulkinta mustikkakukosta, mutta tämä versiomme on täysin kasvipohjainen”, Bergström kertoi ennen tilaisuutta.
”Meillä on Suomessa rikas ruokakulttuuri, jossa perinteiset maut sekä eri vuoden aikojen puhtaat raaka-aineet yhdistyvät rohkeaan innovaatioon. Nyt saamme esitellä suomalaista ruokaa maailman huippuammattilaisille.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






