Söin täällä: Mikkelin välimerellinen Vino tarjoaa maukasta ruokaa ja tuoretta ruisleipää
Ravintola Vino Mikkelin urheilupuiston laidalla on viime talvesta asti tarjonnut välimerellisiä makuja. Lounaspaikasta on tullut niin suosittu, että pöytää joutuu joskus jopa jonottamaan.Syksyisenä perjantaina Vinon listalla on kauteen sopivasti maa-artisokkakeittoa. Samettisen pehmeää, mutta maa-artisokka tuontitavaraa, kertoo kokki.
"Hintakysymys. Mutta lihat tulevat Atrialta ja ovat kotimaisia."
Salaattipöydässä on vain muutama vaihtoehto ja sitäkin raikkaampi. Etenkin omenainen coleslaw maistuu pirteältä, samoin tillillä ryyditetyt kesäkurpitsaviipaleet.
Keiton kanssa otin palan savukinkkupitsaa. Tarjolla oli myös ravintolassa itse leivottua vaaleaa leipää sekä Siiskosen leipomon ruisleipää ja tomaattileipää — kaikki tuoreita ja hyviä.
Pääruualle, kalkkunan grillipaistikkeet Provencen tapaan ja villiriisi, jäi enää vähän tilaa, mikä oli melkein sääli, sillä nekin olivat maukkaita.
Jälkiruoka kuittautui kahvi-keksi-linjalla, koska keittiössä ei kuulemma ole tilaa valmistaa jälkkäreitä itse eikä valmiita haluta tarjota. Hyvä niin.
Myöhemmin syksyllä ravintola aiotaan avata myös iltaisin, jolloin lounaslista vaihtuu á la carteen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

