Ruokaisa ruusukaalisalaatti
Ruusukaalien, päärynän ja homejuuston liitto toimii hienosti salaatissa. Paahdetuissa ruusukaalinlehdissä on maukas aromi.

Valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdetut ruusukaalinlehdet maistuvat herkullisilta salaatissa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ruokaisa ruusukaalisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 rs (300 g) ruusukaaleja
- 1 iso päärynä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1—2 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- noin 1 l salaattisekoitusta
- noin 125 g sinihomejuustoa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Leikkaa huuhdelluista ruusukaaleista kannat ja poista huonot päällyslehdet. Irrota lehdet ja halkaise kaalien keskusta. Lohko pesty päärynä (luomu kuorineen). Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen valkosipulisilppu ja anna kuullottua hetki. Lisää kaalinlehdet ja kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes lehdet saavat hieman väriä. Lisää päärynälohkot. Paista vielä hetki, kunnes hedelmät lämpiävät.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kaaliseos salaattisekoituksen päälle.
Paloittele sinihomejuusto pinnalle ja koristele lehtipersiljalla.
Osaston luetuimmat
- Ostitko näitä välipalapatukoita? Älä tarjoa lapselle, vaan palauta kauppaan
- Löytyykö kotoasi EU:n ulkopuolelta tuotua hunajaa? Se saattaa olla väärennettyä – lähes puolet EU-alueelle tuodusta hunajasta määräysten vastaista
- Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
- Unelmainen torttu
- Ruokauskomukset: Lapsi alkaa kuolata epänormaalilla tavalla, jos äiti syö etanoita ‒ kulttuuri määrittää, mikä ruoka on vaarallista ja milloin
- Gluteeniton leivonta ei aina suju kuin Strömsössä, mutta hintojen nousu pakottaa valintoihin – ”Tuntuu lompakossa turhan raa’alta, että sairaudesta sakotetaan”
- Oletko jo maistanut mocheja? Pakastealtaan herkusta ennustetaan kesän hittituotetta