Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ruokaisa ruusukaalisalaatti

Ruusukaalien, päärynän ja homejuuston liitto toimii hienosti salaatissa. Paahdetuissa ruusukaalinlehdissä on maukas aromi.
Valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdetut ruusukaalinlehdet maistuvat herkullisilta salaatissa.
Valkosipulilla maustetussa öljyssä paahdetut ruusukaalinlehdet maistuvat herkullisilta salaatissa. Kuva: Jaana Kankaanpää
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruokaisa ruusukaalisalaatti

4 annosta

Ainekset

  • 1 rs (300 g) ruusukaaleja
  • 1 iso päärynä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1—2 rkl rypsiöljyä
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • noin 1 l salaattisekoitusta
  • noin 125 g sinihomejuustoa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Leikkaa huuhdelluista ruusukaaleista kannat ja poista huonot päällyslehdet. Irrota lehdet ja halkaise kaalien keskusta. Lohko pesty päärynä (luomu kuorineen). Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kuumenna öljy pannulla ja lisää siihen valkosipulisilppu ja anna kuullottua hetki. Lisää kaalinlehdet ja kypsennä noin 5 minuuttia, kunnes lehdet saavat hieman väriä. Lisää päärynälohkot. Paista vielä hetki, kunnes hedelmät lämpiävät.

Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kaaliseos salaattisekoituksen päälle.

Paloittele sinihomejuusto pinnalle ja koristele lehtipersiljalla.