Mätidippi on trendikäs herkku, joka taipuu moneen – tässä helppo resepti
Mäti on löytänyt tiensä yhä vahvemmin suomalaisten ruokapöytiin.Mädistä on tullut suosittu raaka-aine varsinkin viime vuosien aikana. Esimerkiksi viime joulun ja uudenvuoden aikaan suuret kauppaketjut kertoivat mätiä löytyvä yhä useammasta kodista.
Blinikauden ollessa käynnissä, kiinnostaa mäti entistä enemmän. Mäti on erinomaista sellaisenaan, mutta se toimii todella hyvin myös dippinä esimerkiksi sipsien kanssa tai täytteenä uuniperunoille. Mätidippi on myös hyvä kastike kalalle.
Pro Kala jakoi reseptinsä helppoon mätidippiin. Jos käytät pakastemätiä, kannattaa sitä sulattaa jääkaapissa yön yli.
Mätidippi
- Ainekset
- 100 g kirjolohen mätiä
- 1 purkki (200 g) creme fraichea
- ½ punasipuli hienonnettuna
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- ½ sitruunan mehu
- reilusti tilliä hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Sekoita keskenään crème fraîche, hienonnettu punasipuli, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta tillillä, suolalla ja pippurilla sekä ripauksella sokeria.
Lusikoi dippi kulhoon ja koristele mädillä ja tillillä. Purista päälle halutessasi vielä lisää sitruunamehua.
Tarjoile ruisnappien, sipsien, blinien, uuniperunoiden tai paistetun kalan kaverina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






