Lukkarin Liisan piparit tuovat vaihtelua
Piparkakkumestari Petrus Kurppa suosittelee kokeilemaan Lukkarin Liisan piparkakkuja. Rakastettu vanhan ajan resepti sisältää hunajaa, mantelia ja runsaasti mausteita. Taikina sopii myös kuviomuoteille.
1,5 dl hunajaa
2 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 rkl pomeranssin kuorta
2 tl inkivääriä
0,5 tl maustepippuria
200 g voita
2 munaa
2 tl soodaa (tai ½ tl hirvensarvisuolaa nesteeseen liuotettuna. Huomio: hirvensarvisuolaa ei saa maistaa raakana. Lisäksi sen käyttö lisää jauhojen tarvetta nestemäärän kasvaessa.)
1 dl mantelijauhetta
n. 490–630 g karkeaa vehnäjauhoja
Laita paksupohjaiseen kattilaan hunaja, fariinisokeri ja mausteet. Lämmitä mutta älä keitä, lisää joukkoon voi ja anna koko seoksen jäähtyä. Lisää munat, hirvensarvisuola nesteineen, mantelijauhe ja jauhot. Työstä taikina tasaiseksi. Siirrä lopuksi kylmään yöksi.
Paista piparit uunin keskitasolla 180-asteessa 10–15 minuuttia.
MT
Ohje osoitteessa: piparkakut.blogspot.fi
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
