KIRJAT Trendireseptejäleivontaan
Helsingin Sanomien ruokatoimittaja Katja Bäcksbacka on koonnut lehden Ruokatorstai-sivulla pääasiassa viime vuosina julkaistuista leivontaresepteistä runsaan 70 reseptin kattauksen.
Ohjeista valtaosa, yli 50 reseptiä, on erilaisia makeita leivonnaisia. Ajan henkeä seuraillen esillä ovat monenlaiset hyydytetyt kakut. Mukana on myös useita klassikkokakkuja, joissa täytteeseen käytetään kondensoitua maitoa, kuten floridalainen limettipiiras ”Key Lime” ja Banoffee-banaanikakku.
Suolaisten reseptien valikoima on tiivis, mutta monipuolinen tuulihatuista perinteiseen ruisleipään ja piiraista pitsoihin.
Kirjan lopussa esitellään seitsemän perustaikinaa, eli vaalea leipätaikina, pulla, kääretorttu, helppo piiraspohja sekä sekoitettu ja rahkavoitaikina. Jo perustaikinoilla pöytään saa helposti tuoreita kotileivonnaisia.
Aloittelijalle reseptit voivat olla haastavia. Kunhan muistaa leipomisen oleelliset perussäännöt eli resepti pitää lukea huolella etukäteen ja ainekset on mitattava ja punnittava tarkkaan, hyvää syntyy.
MAIKKI KULMALA
Katja Bäcksbacka: Ruokatorstai leipoo. 144 sivua. HS Kirjat 2014.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
