Ruokakampanjoitakannatetaan
VERKOSSA SANOTTUA
MTK:n suunnittelema syö kotimaista -kampanja sai paljon kannatusta MT:n Facebook-sivuilla.
Eeva Salminen, Miika Soini, Ulla Karhapää ja Rauha Kyntäjä ovat ehdottomasti mukana kampanjassa.
”Niin paljon suomalaista, kun vain löytyy”, Kyntäjä toteaa.
Marita Tuomikoskea ja Henna Aaltoa huolettavat kaupan käärimät voitot.
”Tuottajan kuuluisi saada työstään huomattavasti isompi korvaus. Hehän sen työn ruuan takana tekevät, ei kauppa. Suomalaista ruokaa ja oikea korvaus tehdystä työstä kotimaiselle tuottajalle”, toteaa Aalto.
Lapinpuikulaviljelijän tyttö Niina Parpala ja Johannes Pohjalainen suosivat aina kotimaista ruokaa, ilman eri kampanjoitakin.
Asko Arbelius syö aina kotimaista, jos tuote on tunnistettavissa kotimaiseksi. Viime viikolla hän kokosi K-kaupassa salaatin, ja uteli tuotteiden alkuperää.
”Sain vastaukseksi, että suurin osa tuotteista on ulkomaalaisia. Että se siitä kotimaisuudesta.”
Hannu Tissarin mielestä hallitus tarvitsee kampanjoita enemmän kuin kansalainen.
Eeva-Maija Aitonurmi haluaisi samat mahdollisuudet suomalaisille tuottajille ja valmistajille kuin Etelä-Euroopassa.
Heikki Leppäsen mukaan tarvitaan pieniä lakimuutoksia, jotta kotimaisia tuotteita voidaan myydä tuoreena suoraan kuluttajille ilman tukkuportaita.
”Leipäkioskit ja lihan myynti suoraan tuottajalta kuluttajalle ovat arkipäivää Etelä-Euroopassa.”
Myös Marie Finne-Bray ihmettelee suoramyynnin vaikeutta.
”Paikallinen ravintoloitsija saisi kalastajilta juuri pyydystettyä kalaa, mutta se on kuulemma kiellettyä. Tukun kautta pitäisi kalan uida. Ehkä tämänkin kampanjan rahat olisi voinut käyttää epäkohdan korjaamiseen?”
Heikki Aromäki harkitsee suomalaisen suosimista, jos hinta saadaan alas.
Stina Tintti Ahlgrén ostaa tuotteet laadun ja maun mukaan. Hinta tulee vasta kakkosena.
”Valitettavasti kotimaiset tuotteet eivät läheskään aina ole parempia kuin vastaavat ulkomaalaiset.”
Suomen ympäristökeskus ja K-ruokakaupat kampanjoivat kasvisten puolesta perjantaina.
Kotimaiset vihannekset maistuvat MT:n lukijoille.
Raimo Heinäsen herkku on tuoreista kesän kasviksista valmistettu kesäkeitto.
Ansa Peurasen mielestä punajuuri on ylivertainen sipulin kera.
”Söin 3 isoa punajuurta yksin ja ah kun oli hyvää!”
Esteri Pulkkinen soseuttaa sauvasekoittimella kukkakaalia, porkkanaa ja kesäkurpitsaa.
Kotimainen paprika on Auli Hokkasen herkkua.
”Kilohinnan ei kannata antaa säikyttää, sillä yksi paprika on euron tietämissä. Ulkomaisista paprikoista (ehkä torjunta-ainejäämistä) saan suun limakalvot kirveleviksi.”
ANNI-SOFIA HOPPI
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
