Koko lammasherkkupöytään
Ruotsalainen kokki Rune Kalf-Hansen on kirjoittanut monipuolisen lampaaseen keskittyvän keittokirjan. Hän hyödyntää lammasta kokonaisvaltaisesti, jopa mahasta hän on italialaisesimerkkiä seuraten kehittänyt pyttipannureseptin.
Hienoa, että Kalf-Hansen on paneutunut asiaansa seikkaperäisesti. Kannustimikseen hän mainitsee sekä hyvän luomulihan että lampaan makuun kohdistuvien ennakkoluulojen vähentämisen.
Lampaan ohella lautasille nostetaan runsaat määrät kasviksia. Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia on kirjoittajan mukaan tulevaisuuden ruokakulttuuria.
Kirjan reseptit on jaoteltu vuodenaikojen mukaan. Kevään resepteissä hiukan vieroksuin karhunlaukan runsasta esilläoloa, koska sitä ei juuri ole Suomesta saatavissa.
Kalf-Hansenin ohjeista saa hyviä vinkkejä lampaanlihalla, joka ansaitsee tulla tarjoilluksi muulloinkin ja muissa muodoissa kuin paistina pääsiäispöydässä.
MAIKKI KULMALA
Rune Kalf-Hansen: Lammasruokakirja.
100 ohjetta arkeen ja juhlaan. 150 sivua. Tammi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
